Gottmer Uitgevers

Vleugels van Vuur 1 – De drakenprofetie – Tui T. Sutherland

Ik mocht met een aantal enthousiastelingen het eerste deel van Vleugels en Vuur lezen in een blogtour voor Uitgeverij Gottmer. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De drakenprofetie
Auteur: Tui T. Sutherland
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina´s: 314
ISBN: 9789025775483

Korte samenvatting:

Zeven drakenstammen zijn al generaties lang verwikkeld in een uitzichtloze oorlog. Alle hoop is gevestigd op vijf jonge draken die volgens een oude profetie vrede zullen brengen in het koninkrijk. Klei is een van die vijf uitverkoren draken. Hij leidt een verborgen bestaan in een grot waar hij door een geheimzinnig genootschap tegen zijn zin wordt vastgehouden. Daar wordt hij opgeleid tot strijder. Maar wil hij dat wel zijn?

Als hij samen met de andere vier draken uit de grot weet te ontsnappen om op zoek te gaan naar hun families, blijkt de drakenwereld nog meedogenlozer dan ze altijd verteld is. In het zinderende avontuur dat volgt, ontdekt Klei dat hij misschien niet de grootste strijder is, maar wel beschikt over een uitzonderlijke heldenmoed. En die is hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar de vrede…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit een groepje draken die uitverkoren zijn om de profetie te zijn. De draken leven een verborgen bestaan in een grot. Ze willen graag vrij zijn en van de wereld genieten. Maar diegene die hen vasthoudt geeft aan dat het voor hun eigen bestwil is. Dat ze gevaar lopen wanneer ze de grot uitgaan. Maar de nieuwsgierige draken laten het er niet op zitten. De jonge draken willen op zoek gaan naar hun familie. Tijdens deze tocht komen de draken achter de waarheid.

Dit is een boek buiten het gebruikelijke genre dat ik lees. Maar door de mooie kleurrijke kaft en de flaptekst ging ik toch om. En ik kan je vertellen dat ik blij ben dat ik dit gedaan heb.
De kleine draken zijn allemaal identiek in hun eigen zijn. Ze komen allemaal uit een andere stam en hebben hun eigen gave. Bij de een moet deze nog verder ontwikkelt worden en bij de ander is er nog veel werk aan de winkel. De weg die de draken bewandelen wordt door de schrijver mooi neergezet. En op een mooie kinderlijke manier. Want het is een serie voor kinderen. Maar zeker als je niet veel in dit fantasy genre leest is het een prettige kennismaking.

In dit eerste deel maakt voor mijn gevoel Klei de grootste groei door. Hij komt erachter dat hij zijn gave nog niet beheerst maar dat hij wel beschikt over moed. Een draak die het beste in iedereen ziet. Een alleman vriend zoals je dat wel vaker ziet in een groep. Je hebt altijd een leider die gevolgd wordt. En Klei is echt wel een volger maar die ook zeker het beste voor de achterblijvers over heeft. En dit wat het voor mij echt een kinderboek maakt. De kinderen die het lezen zullen zich zeker in een van de draken vinden. De herkenning in een verhaal zorgt er voor dat je nog meer kunt genieten van een verhaal.
Echter vond ik ook dat er veel over vechten en doden geschreven wordt. Ik weet dat dit bij het verhaal hoort, omdat iedereen voor zichzelf vecht om te overleven. En het doet zeker geen afbreuk aan het boek, maar vond wel dat ik het even moest melden.

In het begin van het boek had ik wat moeite met in het verhaal te komen. De vele namen van de draken die je voorgeschoteld krijgt is wel iets waar je even aan moet wennen. Maar als je daar eenmaal doorheen bent dan is het een mooi avontuur. Zelf vond ik de spanning vanaf deel twee van het verhaal echt toenemen en dat zorgde ervoor dat ik fan ben. Mocht je nu af en toe het niet meer weten welke draak nu bij welke stam hoort, voorin het boek wordt dit je allemaal uitgelegd. Ook is er een mooie illustratie van de kaart van de Rijken weergegeven. Voor mijn gevoel een echte toevoeging aan het verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *