Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Blinde Wraak – Nina Verheij

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom Blinde Wraak. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Blinde wraak
Auteur: Nina Verheij
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 499
ISBN: 9789464208504 

Korte samenvatting:

Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi, tot ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon vindt. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard.

Alleen heeft Emily geen idee wie ze is.

Moet de rechercheur het lichaam zien als een waarschuwing dat zij zelf de volgende is, of schuilt er een andere reden achter de aanwezigheid van de vrouw?

Al snel ontdekken Emily en het team overeenkomsten met de slachtoffers van een seriemoordenaar uit de jaren negentig.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit derde deel van de Emily Gagliardi serie vanuit verschillende oogpunten, maar hoofdzakelijk vanuit de hoofdpersonage.
Emily lijkt een gewone dag in het verschiet te hebben liggen, tot dat ze op het dakje naast haar balkon het lichaam van een vrouw ziet. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en een zwaard. Emily heeft geen idee wie deze vrouw is en waarom ze juist bij haar huis is neergelegd.
Al snel duikt het rechereteam waarvan Emily deel uit komt in deze casus. Ze willen allemaal weten wat er met deze vrouw gebeurd en waarom ze bij Emily’s huis is neergelegd. Ze ontdekken echter al snel dat deze situatie overeenkomsten heeft met misdaden die in de begin jaren negentig gemaakt zijn.

Het is weer heerlijk landen in het verhaal dat ons gegeven wordt door Nina Verheij. Ik heb de eerste twee delen van deze reeks over deze jonge rechercheur al mogen lezen en dit geeft voor mij toch meer body aan het karakter van dit personage. De voor informatie maakt dat je Emily al kent en haar ook weet te waarderen voor hoe ze zich in een zaak vast bijt. In dit boek komen ook terugkerende personages aan bod, haar vaste team waar ze al menige zaak mee gedaan heeft. Maar ook Lucas, haar vriend die ze op afstand houdt vanwege een geheim die ze bij zich draagt. Echter is de aantrekkingskracht wanneer ze samen in een ruimte zijn te voelen.
De personages die nieuw zijn worden door de schrijfster goed beschreven en dit maakt dat je direct een goed beeld van ze hebt, al blijven sommige omdat ze verdacht zijn tot op het laatste moment ook wel wat mysterieus. Dit houdt wel in dat we tot op het laatst blijven gissen naar het hoe en wat. En dit maakt het voor mij dat ik met plezier ben blijven doorlezen, ik wilde weten hoe het nu precies in elkaar zat.

We lezen dit verhaal vanuit twee tijdperken namelijk, 2019 en 1996. Dit maakt door de informatie die je krijgt dat je een geheel beeld hebt over de personages en de gebeurtenissen. Dit is echt wel een meerwaarde aan dit boek.

Ik heb wederom met plezier dit derde deel over de jonge rechercheur Emily Gagliardi gelezen en hoop stiekem dat de schrijfster ons in de toekomst nog gaat verrassen met een nieuw deel met dit hoofdpersonage.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *