Hamley Books

Levy en het witte wonderdoosje – Lara Reims

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom het eerste jeugdboek van Lara Reims. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Levy en het witte wonderdoosje
Auteur: Lara Reims
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 222
ISBN: 9789463967303

Auteur:

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest en Parijs. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek en de gevolgen daarvan. Daarover ging haar succesvolle Rémi-trilogie. Het eerste deel, Upgrade, werd genomineerd voor de Jonge Jury-debuutprijs 2019. Levy en het Witte Wonderdoosje is haar debuut als jeugdboekenauteur.

Korte Samenvatting:

Op een dag vindt de bijna twaalfjarige Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Spannende dingen die haar afleiden van haar gescheiden ouders en haar problemen op school, maar die ook eng zijn. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Een plek die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien. Een verhaal over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, scheiden, schuld en vriendschap. Over de oplossing die er altijd is. Als je je best maar doet.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Levy. Haar ouders zijn gescheiden en zij verblijft bij alle twee delen van de week. Levy is niet populair op school. Ze wordt gepest. Op een dag valt ze over een wit doosje heen en vanaf dan gebeuren er rare onverklaarbare dingen. Haar beste vriend Robin ziet deze dingen ook gebeuren en samen gaan ze op onderzoek uit.

Dit verhaal bevat verschillende thema’s die zeker herkenbaar zijn voor de jeugd. We krijgen te maken met een scheiding van ouders, pesten, het niet mee komen op school en hierdoor een enorme onzekerheid voelen.
Levy heeft veel in haar hoofd zitten waardoor ze vaak wat drukker is. Hiermee wordt ze dan ook gepest en altijd door dezelfde kinderen. Tot grote gevolgen.

Dit boek geeft kinderen ook tips hoe om te gaan met de onzekerheid. Dit is op een leuke kinderlijke manier weergegeven waardoor het niet heel belerend op de kinderen overkomt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *