Hamley Books

De vijfde kamer – Darline Degheldere

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom deze thriller. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De vijfde kamer
Auteur: Darline Degheldere
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 280
ISBN: 9789463967624

Auteur:

Darline Degheldere is een auteur die in het dagelijkse leven als zaakvoerder aan de slag is bij een financiële BVBA. Sinds 2018 heeft ze haar liefde voor het schrijven ontdekt. Aan haar eerste boek ‘Het herschreven verleden’ werkte ze twee jaar lang, waarna ze het aarzelend instuurde voor de allereerste Fintro prijs voor spannende boeken, waar ze in de top vijf belandde.

Gesteund door die erkenning schreef ze vervolgens ‘De Vijfde Kamer’, dat ze het jaar nadien opnieuw instuurde voor de tweede editie van de Fintro prijs, waarop ze opnieuw werd genomineerd. 

Gemotiveerd door de erkenning van de jury, besloot ze haar stoutste schoenen aan te trekken en Sandra te benaderen. Er was meteen een klik met het manuscript en tussen uitgever en auteur, waarop er hard achter de schermen werd gewerkt om van ‘De Vijfde Kamer’ een mooi werk te maken, dat in februari 2021 debuteert.

Darline heeft de smaak voor het schrijven volop te pakken en werkt aan intussen aan een derde boek.

Korte samenvatting:

Vier koppels genieten van hun jaarlijkse studiereünie in een vakantiewoning. Tot een van hen dood wordt aangetroffen in zijn kamer.
Claire en haar tweelingzus Margot zijn ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel is. Zonder het uit te spreken verdenken ze elkaar, tot ze ontdekken dat er een derde in het spel zit.

Wat vond ik ervan?:

We lezen een verhaal van een vrienden groep die jaarlijks met elkaar op vakantie gaan. Al merk je al snel als lezer dat er wat kronkels in de lijn liggen als het op bepaalde vriendschappen aan komt. Dit trekt meteen mijn interesse. Wanneer de Bram, de man van Claire, dood aangetroffen wordt in de vijfde kamer merk je de onderlinge onrust.

Wat Claire dan allemaal over haar heen krijgt is veel. Ze komt achter de geheimen van haar ‘oh zo keurige man’. Als lezer val je in het ongeloof. Dit kan toch allemaal niet. Maar het zorgt voor een bepaalde onderliggende spanning waardoor je in het verhaal getrokken wordt.

De twisten die het verhaal kent zorgen ervoor dat ik som op het verkeerde been gezet wordt. Het is een fijne thriller om te lezen, maar het echte wauw effect heb ik er helaas niet van gekregen. Het is zeker geen oneven boek. Ben dan toch ook wel benieuwd naar het nieuwe verhaal dat Darline aan het schrijven is. Mijn interesse in deze schrijfster is gewekt en ik ben benieuwd of ze me met de volgende omver weet te blazen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *