Loft Books

De babysitter – Liz de Zwart

Ik kreeg van LoftBooks een persbericht over ‘De babysitter’ en alleen de cover gaf mij al de doorslag; dit boek wil ik graag lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De babysitter
Auteur: Liz de Zwart
Uitgever: LoftBooks
Epub
ISBN: 9789047205616

Korte Samenvatting:

Simone en haar man hebben twee kinderen. Toen ze zwanger was van haar dochter, zeven jaar geleden, is ze gestopt met werken omdat de druk haar te veel werd. Nu wil ze weer beginnen. Ze kan meteen aan de slag bij haar vroegere werkgever en schakelt een babysitter in. Die extra hulp in huis is een uitkomst: babysitter Elin springt in wanneer Simone moet overwerken en regelt ook meteen het avondeten.

Toch raakt Simone almaar meer in de war. Ze vindt spullen terug op vreemde plekken en lijkt geplande familieafspraken te vergeten. Stug zet ze haar werk voort en probeert ze haar draai te vinden in haar nieuwe rol, totdat de situatie uit de hand loopt… Wordt de druk haar net als vroeger te veel, of speelt er iets anders?

Wat vond ik ervan?:

We lezen in dit verhaal over Simone en haar familie. Zij wil na een geruime tijd als huismoeder door het leven te zijn gegaan nu graag weer werken. Beide kinderen gaan naar school, dus ze heeft haar handen vrij. Als er zich dan ook nog een geschikte kandidaat als babysitter voordoet staat niets haar in de weg. Maar is deze wel te vertouwen?

Een thriller die voor mijn gevoel wat traag op gang komt maar daarna met een racevaart zijn entree neemt. We krijgen ook een kijkje in het leven van deze babysitter en zo kun je als lezer de stukjes langzaam in elkaar gaan leggen. De link tussen de babysitter en het hoe en waarom heb ik niet kunnen leggen. Dit kwam voor mij dan ook bij het slot als verrassing. Heerlijk! Genoeg spanning en sensatie in deze korte thriller.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *