Hamley Books

Hamley in het pretpark – Sandra J. Paul

Samen met Britt mocht ik voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom het nieuwe avontuur van Hamley. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hamley in het pretpark
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 94
ISBN: 9789464510065

Korte samenvatting:

Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen begrijpt, hoort op een dag Viola praten over een uitstapje met haar ouders.

Ook Kasper en Kamiel, de honden, mogen mee. Ze gaan naar een pretpark. Hamley reist stiekem met haar baasjes mee.

Eenmaal in het pretpark, gaat Hamley alleen op stap. Ze geniet met volle teugen, tot ze plots haar baasjes niet meer terug kan vinden.

Wat vonden wij ervan?:

Iedere keer kijken we weer uit naar een avontuur van het zwarte katje Hamley. De covers worden iederen keer zo neergezet dat je niet eens de titel hoeft te lezen om te weten wat Hamley in dit deel weer gaat beleven.

In dit deel hoort Hamley Viola met haar ouders praten over een uitstapje. Viola gaat samen met haar ouders, buurmeisje en de twee honden naar een pretpark. Hamley is zo nieuwsgierig naar dit fonemeen dat ze iets bedenkt om het ook te kunnen gaan ontdekken. Stiekem volgt Hamley haar baasjes.

Eenmaal in het park gaat ze op onderzoek uit. Wat is er toch allemaal te beleven in dit grote park. En niet iedereen is zo vriendelijk als dat Hamley denkt dat ze zijn. Maar gelukkig weet ze ook vrienden te maken.

Wederom een heerlijk avontuur van de nieuwsgierige zwarte kat. Britt moest wel lachen om het feit dat Hamley haar baasjes achterna gaat. Wat een avonturier! Hamley lijkt ook voor niemand bang en dat maakt haar avonturen nog spannender.
In dit verhaal krijgen we spelenderwijs woorden uitgelegd doordat Hamley kan verstaan wat de mensen zeggen. Op deze manier wordt de woordenschat van de jonge lezer ook weer opgevijzeld. Erg leuk gedaan zo!

En stiekem hebben Britt en ik vader Henri in ons hart gesloten. Hij moppert dan wel maar heeft een ontzettend groot hart.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *