Dutch Venture Publishing

Moord onder de magnolia´s – Olivia Hill

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom deze cozy mystery. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Moord onder de magnolia´s
Auteur: Olivia Hill
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789493265172

Korte samenvatting:

Georgia is eigenaar van een succesvolle kappersketen in New York, maar dan wordt ze door haar ouders terug naar huis gefloten. Haar vader heeft een ernstig ongeluk gehad en de familie heeft haar hulp dringend nodig in hun B&B. Thuis inwonen is haar echter een beetje te dol, dus ze huurt het huis waarin oude Stumpy, de plaatselijke “piraat’, zijn hele leven gewoond heeft.

Wanneer Georgia na een lange reis in Pebble Beach aankomt, wordt ze vlak voor de woning tegengehouden door een goed uitziende sheriff, die haar vertelt weer te vertrekken. Het duurt even voor ze doorheeft wie hij is, maar zodra ze Haruki herkent, de grootste pestkop uit haar verleden, weet ze dat het lijk dat onder Stumpy’s magnolia’s is gevonden niet haar grootste probleem gaat worden…

Wat vond ik ervan?:

Dit is niet mijn eerste boek van Olivia Hill. Ik kan haar romans altijd wel waarderen, ze laten zich lekker lezen. Dus toen ik deze cover zag was ik meteen verkocht.

Dit verhaal lezen we vanuit Georgia, zij komt terug naar haar ouderlijk huis nu haar vader een val heeft gemaakt. Hij kan haar moeder niet helpen met het runnen van de B & B. Dakota, de broer van Georgia is er ook om te helpen. En Virginia hun zus komt ook nog af. Maar wanneer Georgia bij haar huurhuis aankomt wordt ze gesommeerd om rechtsomkeer te maken. Bij het huis dat ze huurt is een stoffelijk overschot gevonden. Echter is de sheriff die haar de toegang ontzegt een nachtmerrie uit het verleden.

Al snel komen verschillende zaken omhoog. En Georgia merkt dat de sheriff haar toch meer doet dan alleen de pijn laten voelen die hij vroeger bij haar veroorzaakt heeft. Maar het vertrouwen in hem is toen verloren gegaan en ze is in dubio of ze hem toch weer toe gaat laten in haar leven. Maar zoals we allemaal weten vind de liefde altijd haar weg. Hill weet dit met de nodige humor neer te zetten.

Dit is een cozy mysterie en ik snap deze term wel. Want ondanks het hoge roman gehalte ligt alles toch wel onder een dekentje van mysterieuze dingen die gebeuren. De spanning die dit veroorzaakt maakt dat je nog meer in het verhaal zit. Een heerlijke roman met een spannend randje. Ik heb ervan genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *