HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

De koffietrilogie 1 – Corinnes toekomst – Paula Stern

Ik mocht van Uitgeverij HarperCollins een earlybird copy leze van het eerste deel in de koffietrilogie. Ik wil ze hiervoor bedanken.

Gegevens van het boek:

Titel: Corinnes toekomst
Auteur: Paula Stern
Uitgever: HarperCollins
EPUB
ISBN: 9789402762099

Korte Samenvatting:

Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.
Aken, heden. Als erfgenaam van het beroemde koffieimperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

Wat vond ik ervan?:

Ik ben altijd wel te vinden voor een boek waar de Tweede Wereldoorlog een thema in is. Ik was dan ook blij verrast met deze nieuwe trilogie.

We lezen vooral vanuit het perspectief van Corinne. Zij is zodra we beginnen in het verhaal ervaring op aan het doen in Brazilië. Zij wil verfrissingen aanbrengen in het familiebedrijf. Terwijl zij daar is gebeurd er aan het thuisfront iets waardoor ze genoodzaakt is naar huis te komen. Daar aangekomen gaat ze samen met haar broer het koffieimperium leiden. Dit zorgt voor veel spanningen. En daarbij lijkt de band tussen haar en haar broer Alexander al niet al te best. Corinne vindt een oud dagboek van haar opa, de oprichter van het familiebedrijf. Corinne komt hierdoor achter het verleden van haar opa en overgrootvader.

Wat mij opvalt in dit verhaal is dat Corinne na lang wikken en wegen voor zichzelf kiest. Dit vind ik altijd wel prettig. Iemand die in de knoop zit en een uitweg zoekt en hierachter staat, laat mij denken aan een statige vrouw. De dagboek fragmenten die we te lezen krijgen hadden van mij meer mogen zijn. Ik was hier wel heel erg benieuwd naar. Al is de informatie die Corinne daarin opdoet wel een aanvulling aan het verhaal. Wat zij leest deelt zij met de mensen om zich heen en zo ook met ons.

Dit verhaal kent veel sterke persoonlijkheden die je een voor een in je hart sluit. De band met haar broer, daar heeft ze wel moeite mee. Vroeger waren ze enorm hecht, wat is er gebeurd waardoor ze nu soms niet eens door een deur kunnen. We krijgen hier als lezer antwoord op en ook hoe de familie ermee omgaat.

Dit eerste boek heeft me weten te verrassen en heeft zeker mijn aandacht getrokken. Ik kijk nu al uit naar het tweede deel in deze trilogie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *