HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Een schot in de roos – Iris Visser

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik een persbericht over deze feelgood van Iris Visser. Na het lezen hiervan was ik direct enthousiast. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een schot in de roos
Auteur: Iris Visser
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 303
ISBN: 9789402713831

Korte samenvatting:

Documentairemaker Floor heeft alles over voor haar baan. Dat is dan ook de reden dat ze ja zegt tegen een klus die ze eigenlijk niet ziet zitten: afreizen naar Schotland om een item te maken over de zoektocht naar haar verdwenen vader Robert.

Helaas is haar rijbewijs door een onhandig voorval ingenomen en moet ze op zoek naar een privéchauffeur. De knappe Schot Owen staat in eerste instantie niet te trappelen om haar in zijn camperbusje mee te nemen, maar heeft zo zijn eigen redenen om Robert op te willen sporen. Wat begint als een komische zoektocht vol tegenslagen, verandert al snel in een avontuur dat Floors leven voorgoed zal veranderen.

Wat vond ik ervan?:

Floor heeft veel voor haar baan over. Ze zegt tegen bijna iedere klus ja, alleen de klus waar ze nu mee ingestemd heeft komt wel heel dichtbij. Ze reist af naar Schotland om op zoek te gaan naar haar vader.
Door haar eigen stommiteit is ze haar rijbewijs kwijt, waardoor ze op zoek is naar iemand die met haar die rondreis kan maken. Owen, een journalist die stukken schrijft over muziek, woont in Schotland en bezit een camperbusje. Samen gaan ze op zoek naar de vader van Floor.

Een feelgood die zich heel makkelijk laat lezen. De onhandigheid van Floor vond ik echt heel leuk. Ze denkt niet na voordat ze iets doet en dat maakt het geregeld vermakelijk om de situaties waarin ze beland te lezen. Het feit dat ze niet altijd nadenkt voordat ze iets zegt maakt het nog spontaner. De interactie tussen Owen en Floor is er direct een waarvan ik denk dit zou wel eens wat kunnen worden. Je merkt dat er aantrekkingskracht is tussen deze twee.

Floor maakt in dit verhaal een proces door. Ze gaat op zoek naar haar vader. Een man waarvan ze nog enkele herinneringen heeft en ze heeft er spijt van dat ze haar moeder nooit naar hem gevraagd heeft. Ze ontmoet op deze reis verschillende personen die haar vader gekend hebben. Hierdoor krijgt ze steeds een ander beeld van haar vader. Wanneer ze hem dan uiteindelijk vind ben ik verbijsterd om de manier waarop. Visser heeft me hiermee weten te verrassen.

Een feelgood vol humor, liefde geweven in een zoektocht. Een boek dat makkelijk las door de fijne schrijfstijl van Visser. We worden meegenomen door Schotland heen en de auteur weet de omgeving zo mooi neer te zetten dat je het gevoel hebt dat je mee op reis bent.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *