HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Het perfecte gezin – Marieke Damen

Ik heb al eerder werk van Marieke Damen gelezen. Toen ik zag dat er een nieuw boek verscheen wist ik die wil ik graag lezen. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het perfecte gezin
Auteur: Marieke Damen
Uitgever: HarperCollins
ISBN: 9789402769425

Korte samenvatting:

Caro is getrouwd met de dertig jaar oudere Oscar, een rijke vastgoedmagnaat. Samen met hun zeventienjarige dochter Violet verhuizen ze naar een ruime villa aan de rand van de bossen, waar ze al snel kennismaken met hun nieuwe buren. Wanneer er korte tijd later echter een baksteen door het keukenraam vliegt, vraagt het echtpaar zich af: zijn we wel gewenst in de nieuwe buurt?

Het blijkt het begin van een reeks gebeurtenissen die de relatie tussen Caro en Oscar op scherp zet. Als Violet verdwijnt, verandert hun leven pas echt in een nachtmerrie. Om hun dochter te vinden zijn Caro en Oscar volledig op elkaar aangewezen. Maar zo makkelijk gaat dat niet als je ieder ook nog je eigen geheimen met je meedraagt…

Wat vond ik ervan?:

Caro woont samen met Oscar en hun dochter violet. Ze zijn een vermogend gezin en genieten van de luxe en de weelde. Ze betrekken sinds kort een mooi huis in een laan met allemaal monumentale woningen. Caro voelt zich niet helemaal op haar gemak. Totdat ze vriendschap sluit met buurvrouw Joyce. De twee kunnen het goed met elkaar vinden al heeft Caro soms haar vraagtekens bij haar buurvrouw.
Joyce heeft een dochter Kate. En deze kleine lieve meid krijgt iedereen om haar vingertje gedraaid. Violet vindt haar buurmeisje ook leuk en Kate kijkt enorm op tegen violet. Ondanks het leeftijdsverschil kunnen ook de meiden het goed met elkaar vinden.

Van Oscar moet Caro een heuse house-warming organiseren. Niets is hem te veel, hij pocht graag met wat hij heeft. Maar Caro voelt zich nog steeds niet op haar gemak. Er wordt zelfs op een avond een baksteen door de ruit gegooid. Zo ontvangst ze ook een dode rat en zijn er meer momenten dat Caro zich bekeken voelt. Je voelt als lezer de angst op zulke momenten mee, dat weet Damen goed over te brengen.
Oscar heeft uit een eerdere relatie een dochter Annelot. Zij is net zo’n diva als haar moeder was, en ze adoreert haar vader. Haar moeder is helaas door een tragisch ongeluk om het leven gekomen.
Caro heeft ook een geheim. Zij heet niet al haar hele leven Caro. En het verleden lijkt haar nu in te halen.

En ja hoor, Marieke Damen flikt het weer. Ze weet me met deze thriller tot aan de laatste bladzijde te boeien. Haar schrijfstijl ervaar ik als erg fijn en ze weet de spanning er goed in te houden. Het gras is niet altijd groener bij een ander 😉

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *