H!P Publishing

Dochter van de onderwereld – Theo-Henk Streng

Theo-Henk Streng stuurde mij een bericht of ik zijn boek wilde lezen. Na het lezen van de flaptekst was ik nieuwsgierig! Ik wil H!P Publishing bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dochter van de onderwereld
Auteur: Theo-Henk Streng
Uitgever: H!P Publishing
ISBN: 9789493266933

Korte samenvatting:

Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen.
Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikki haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd.
Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij.
Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal draait om Nikki Verdonk, de dochter van een grote drugscrimineel. Deze wist in het verleden een gevangenisstraf te ontsnappen. Nikki leeft een zo normaal mogelijk leven, echter zijn er genoeg mensen die een mening hebben over haar vader die zij zelf niet perse hoeft te horen. Ze leert ook met deze opmerkingen te leven. Op een dag gebeurd het ergste wat haar kan overkomen. Haar vader Jaap wordt geliquideerd. Na zijn dood is er veel rumoer, hij had genoeg vijanden en deze azen nu naar zijn plek in de onderwereld. Dit zorgt ervoor dat iedereen onder de loep ligt en daarbij dus verdacht wordt.

Nikki weet zelf niet zo goed wat ze ermee aan moet. Vrienden van haar vader die dicht bij de familie staan liggen bij haar onder een vergrootglas. Sommige dingen kloppen gewoon niet en Nikki wil weten waarom haar vader vermoord en al helemaal door wie. Nikki gaat dan ook met een vriend op zoek naar antwoorden. Dit zorgt er echter voor dat zij in gevaar komt.

Een lekker vlot geschreven verhaal. De schrijfstijl van Streng heb ik als prettig ervaren. Hij weet mij mee te nemen in deze spannende zoektocht. Met hier en daar een gedachtespinsel waardoor je als lezer ook mensen verdacht gaat maken. De plottwisten die hij dan weer gebruikt zorgen ervoor dat je de deksel op je neus krijgt en weer door gaat op zoek naar de volgende verdachte. Met de kleine aanwijzingen kun je zelf mee speuren. Het verhaal bevat een spannende opbouw, kabbelt dan door en erna wordt je getrakteerd op een spannend onverwacht einde. Voor mijn gevoel had dit verhaal meer pagina´s mogen hebben, ik heb er enorm van genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *