Gottmer Uitgevers,  Uitgeverij Gottmer

Vleugels van Vuur 3 – Het verborgen rijk – Tui T. Sutherland

Na het lezen van de eerste twee delen van de Vleugels van Vuur-reeks keek ik erg uit naar het derde deel. Ik wil Uitgeverij Gottmer bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het verborgen rijk
Auteur: Tui T. Sutherland
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina´s: 301
ISBN: 9789025775742

Korte samenvatting:

De mysterieuze RegenVleugels hebben zich in hun oerwoud altijd afzijdig gehouden van de oorlog. De andere stammen noemen hen lui. Glorie weet dat dit niet waar kan zijn: zij is dapper en dodelijk. Maar als de drakenjongen gedwongen worden het oerwoud in te vluchten, vinden ze daar draken die zichzelf nauwelijks draken mogen noemen. Ze luieren in de bomen en zelfs als er draken beginnen te verdwijnen doen ze niets. Glorie zet alles op alles om de vermiste draken te vinden en de RegenVleugels wakker te schudden, zelfs als dat betekent dat de oorlog dichterbij komt dan ooit.

Wat vond ik ervan?:

De Regenvleugels zijn mysterieus en zij houden zich afzijdig in het oerwoud. De andere stammen zijn niet zo over hun te spreken, het woord dat gebruikt wordt voor de Regenvleugels is dat ze lui zijn. Glorie, die zelf een Regenvleugel is, is van mening dat ze vooral dapper en dodelijk zijn. Wanneer de drakenjongen het oerwoud in moeten vluchten komen zij draken tegen die nauwelijks draken te noemen zijn. Deze wezens luieren de hele dag en merken niet eens op dat er draken uit hun stam vermist worden. Glorie is erop gebrand om deze vermiste Regenvleugels te vinden en de draken van de stam wakker te schudden.

De eerste twee delen heb ik met veel plezier gelezen. De schrijver weet me te boeien met de verhalen over de verschillende draken stammen en hun ´gave´. In deel een had ik wat moeite met alle namen die voorbij kwamen maar ik merk naarmate ik vorder in de boeken ik het steeds makkelijker oppik en de schrijfstijl van de auteur mij ook weet te boeien.

Glorie gaat in dit deel opzoek naar de vermiste Regenvleugels echter niet zonder gevaar. Zij leert tijdens dit avontuur haar sterke en zwakke punten kennen en weet te waarderen dat ze een Regenvleugel is, want deze zijn niet alleen maar lui. Glorie leert vooral voor zichzelf op te komen en dit is zeker wat deze draak nodig heeft, ze maakt een mooie ontwikkeling door in dit derde deel.

De schrijfstijl van Sutherland is lekker vlot. Het verhaal bevat mysterie en fantasie maar ook een grap en een grol. Dit maakt dat dit kinderboek zeker gelezen moet worden. In elk deel leren een drakenjong van de profetie beter kennen, dus we hebben gelukkig nog delen die we kunnen verwachten om te lezen in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *