Lebowski,  Uitgeverij Lebowski

Zijn jongen – Carry Slee

Ik heb altijd graag de boeken van Carry Slee gelezen. Toen ik zag dat er een nieuwe roman van haar hand kwam heb ik de uitgever gemaild. Ik wil Lebowski bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zijn jongen
Auteur: Carry Slee
Uitgever: Lebowski
Aantal pagina´s: 222
ISBN: 9789048868193

Korte samenvatting:

Vader Slee heeft het eeuwige leven. Dus dat hij nu overleden is, zal wel weer één van zijn grappen zijn. Terwijl Carry Slee halsoverkop naar haar moeder rijdt om te achterhalen of het nieuws inderdaad klopt, blikt ze terug op haar jeugd waarin diezelfde moeder een grote rol speelde. Maar hoe dichter ze bij haar ouderlijk huis komt, hoe meer haar vader op de voorgrond treedt, met al zijn verschillende gezichten.

Zijn jongen is een ontroerend, oprecht verhaal over gezinsverhoudingen, de rollen die we aannemen voor wie we liefhebben – en je eigen identiteit omarmen.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Carry. Zij laat ons meekijken in haar leven vanaf het telefoontje dat ze krijgt van haar moeder dat haar vader overleden is. We krijgen dan momenten uit het leven mee vanuit het verleden maar ook vanuit het heden.

In het verleden lezen we hoe het er vroeger aan toe ging bij de familie Slee. Carry heeft nog een zus, Els. En Els is het prinsesje van papa, Carry is zijn jongen. Moeder Slee is een vrouw die psychische problemen heeft. De meisjes hebben geen makkelijke jeugd met een vader die altijd werkt en een moeder die niet altijd weet hoe het leven zal vergaan. Els en Carry maken er het beste van. Ze hebben gelukkig elkaar en dat maakt dat ze rechtop blijven staan.
Ergens komt er een keerpunt waar vader Slee inziet dat zijn jongen toch een meisje is. En dan komt de struggle bij Carry pas naar boven. Ze is altijd papa´s jongen geweest, wat is ze nu dan?

In deze roman neemt de schrijfster ons mee in haar leven. Door middel van dit boek zou je bijna kunnen zeggen dat ze hetgeen gebeurd is kan verwerken. Het is een intiem inkijkje in haar leven en dat maakt dat het boek bij je binnenkomt.
Je krijgt fragmenten vanuit het kinderlijk perspectief maar ook hoe er op terug gekeken wordt. En dan komen bij sommige momenten toch wel de nodige vraagtekens naar boven. Want dit is allemaal niet makkelijk geweest.
Een verhaal dat me bij zal blijven omdat het zo echt overgekomen is op me.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *