HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Het wijndomein 1 – De zussen van het wijndomein – Linda Winterberg

Toen ik het persbericht kreeg van HarperCollins over dit eerste deel van een reeks, was ik direct nieuwsgierig. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De zussen van het wijndomein
Auteur: Linda Winterberg
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789402713541

Korte samenvatting:

Wiesbaden, 1945. Door de oorlog is de wijnfabriek van de familie Herzberg zwaar beschadigd. Dochter Henni staat er alleen voor. Haar man wordt vermist in Rusland en van haar twee zussen heeft ze ook al tijden niets meer gehoord. Tot zus Liesbeth plotseling op de stoep staat, en ook haar jongste zus Bille, hoogzwanger en van streek, onverwacht terugkeert. Van de hechte band die ze ooit hadden, blijkt niet veel over. Toch vat Henni nieuwe moed. Ze heeft er alles voor over het familiebedrijf te redden, voor haarzelf én haar zussen. Maar dan gebeurt er iets waardoor alles waarvoor ze zo hard heeft gewerkt op het spel komt te staan…
De zussen van het wijndomein is het eerste boek in een nieuwe meeslepende serie die het verhaal vertelt van drie moedige jonge vrouwen die na de oorlog de toekomst van het familiebedrijf in eigen hand nemen.

Wat vond ik ervan?:

We lezen in dit eerste deel van het wijndomein over Henni. Zij staat er nu haar vader overleden is alleen voor, zij zal de wijnfabriek na de roerige jaren van de oorlog weer op gang moeten zijn krijgen. Haar man Conrad wordt vermist in Rusland en van haar twee zussen Liesbeth en Bille heeft ze al een geruime tijd niets meer vernomen. Maar dan staan ineens achter elkaar Liesbeth en erna Bille die ook nog eens hoogzwanger is op de stoep. Henni laat zich nooit kisten door de omstandigheden. Zij houdt moed en dat maakt haar een krachtig hoofdpersonage. Ze doet er alles aan om het familiebedrijf te redden, maar ook haarzelf en haar zussen.

Een verhaal waaruit blijkt dat alle drie de zussen sterke vrouwen zijn. Ieder heeft zijn eigen verleden en verdriet maar weet er wonder boven wonder sterk in staan. Soms zakken ze wel eens af, maar iedere keer weten ze zich weer er bovenop te werken. Iedere zus heeft haar eigen sores waarmee ze moet dealen. Echter is Henni diegene die hoe dan ook voor iedereen het beste wilt en gaat daar ook voor. Al moet ze soms zelf op haar tanden bijten.

Er komen aardig wat personages in dit verhaal voorbij. Maar eenieder van hen voegt iets toe en dat maakt dat het niet verwarrend wordt. De band van de zussen is niet bepaald hecht, gaandeweg het verhaal wanneer we wat meer over Bille en Liesbeth gaan lezen en hierdoor hun verleden ontdekken, lijkt er weer een samenzijn tussen de zussen te ontstaan. Alle drie hebben ze hun weg te gaan om de gebeurtenissen die ze meegemaakt hebben te kunnen verwerken. Henni voelt een grote verantwoordelijkheid voor de wijnfabriek, dat lees je uit alles wat ze doet.

Een roman die ons een kijkje laat nemen in het leven van Henni, Liesbeth en Bille. Hierin weten de vrouwen aan zichzelf te werken en proberen ze te ontdekken wat ze nu precies willen. Een mooi begin van een reeks. Ik kijk dan ook erg uit naar het tweede deel in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *