Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Het zonnetje in huis – Jill Mansell

Ik kreeg van Vivian van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff een bericht of ik de nieuwe Jill Mansell wilde lezen. Van deze schrijfster ben ik fan, ik hoefde dan ook niet lang na te denken en heb direct gereageerd. Dankjewel voor dit mooie recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het zonnetje in huis
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 379
ISBN: 9789021034690

Korte samenvatting:

Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch…

De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Lou. Zij gaat op bezoek bij Sammy, hij geeft in een café in zijn stadje een optreden en Lou gaat hem aanmoedigen. Tijdens het boodschappen doen komt ze in aanraking met de mopperkont Edgar Allsopp. Hij biedt Lou een baan aan en een dak boven haar hoofd. Hij wilt dat ze komt inwonen bij hem in Walton House.
Lou is graag op deze plek en is dan ook in de buurt van haar beste vriend Sammy. Het pluspunt dat daarbij komt is dat ze dan ook dichter in de buurt is van Remy, de oudere knappe broer van Sammy. Echter ziet Remy Lou niet staan maar dat is ook prima.
Edgar heeft wel een voorwaarde voor de betrekking met Lou en hij vraagt haar hierover te zwijgen.

Vanaf het eerste moment dat Edgar zijn opwachting in het verhaal maakt krijgt hij een plekje in mijn hart. Deze man heeft een façade over zich waarmee hij de mensen om zich heen op afstand houdt. Hij heeft op alles wat te mopperen. Er is niets dat hij niet negatief neerzet. Maar ergens onder deze laag zit een man die heel veel liefde te geven heeft.

Lou is nu zo´n jaar alleen na een relatie met Brett. Deze is beëindigd doordat hij overleden is. Lou heeft haar leven weer opgepakt en probeert er het beste van te maken. Ze heeft een fijne baan en slaat het aanbod van Edgar dan ook af. Maar door omstandigheden gaat Lou toch in op het voorstel van Edgar. Alles wordt goed geregeld en Lou probeert door de façade van Edgar heen te breken. Dit zorgt voor veel leuke momenten en ik kan je beloven dat je geregeld met een glimlach achter je boek zit.
Lou heeft al van jongs af aan een oogje op Remy. Maar ze ziet gewoon aan Remy dat het niet wederzijds is. Hij heeft hele andere meiden als vriendinnen. Lou vindt zich er maar mee af en hoopt dat de vriendschap tussen hun blijft.

Sammy heeft in dit verhaal ook wel een sterke verhaallijn. Hij werkt heel hard om zijn droom in de muziek werkelijkheid te maken. Hij wordt niet altijd gewaardeerd maar gaat altijd met opgeheven hoofd door. Hij heeft een doorzettingsvermogen waar menigeen zich een voorbeeld aan mag nemen. Wanneer zijn leven verandert en hij krijgt wat hij altijd gewild heeft, vraagt hij zichzelf af of dit echt is wat hij wilt.

Een roman waarin vriendschap hoog in het vaandel staat. Vanuit verschillende kanten kun je spreken van liefde. Niet alleen in romantisch opzicht maar ook vriendschappelijk. De hond Captain Oates zorgt ook voor veel liefde. Een verhaal dat zich makkelijk laat lezen maar dat ben ik wel gewend van deze schrijfster.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *