Dutch Venture Publishing

Het duistere geheim van Lily – Kirsty Ferry

Toen ik de oproep van Dutch Venture Publishing voorbij zag komen voor dit boek van Kirsty Ferry, heb ik me direct aangemeld. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het duistere geheim van Lily
Auteur: Kirsty Ferry
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789493265523

Korte samenvatting:

Actrice Cordelia Beaumont is het zat om de zomer in de stad door te brengen. Dus als de kans zich voordoet, springt ze meteen op de trein om een bezoek te brengen aan Pencradoc, het prachtige landgoed in Cornwall waar haar vriendin Merryn werkt.

Maar al snel wordt Cordy ondergedompeld in de mysterieuze wereld van de Victoriaanse theatersensatie Lily Valentine. Lily was ooit te gast op Pencradoc en samen met kunstenaar Matt Harker ontdekt Cordy dat de actrice meer dan alleen herinneringen heeft achtergelaten. Ze liet ook een schandalig geheim achter…

Wat vond ik ervan?:

Wanneer het appartement van Cordelia onderwater staat is het letterlijk de druppel die de emmer laat overlopen en vraagt ze haar vriendin Merryn of ze naar Pencradoc mag komen om daar de rest van de zomer door te mogen brengen.
Cordelia ook wel Cordy genoemd, wordt al snel aangetrokken door de mysterieuze wereld van de Victoriaanse theatersensatie Lily Valentine. Deze laatste heeft ook een tijdje doorgebracht op het landgoed Pencradoc. Samen met kunstenaar Matt komt Cordy erachter dat de actrice een schandalig geheim achtergelaten heeft.

Ik heb al eerder werk van deze schrijfster gelezen en ook dit boek laat je weer lekker wegdromen op het mooie Pencradoc. Wat ik vooral fijn is dat we weer een geheim mogen ontrafelen. En de schrijfster weet je hier op een fijne manier in mee te nemen door vanuit verschillende jaartijden maar ook perspectieven te vertellen. We worden in dit deel meegenomen naar het molenaarshuis dat ook op het landgoed staat. Rondom dit huis heeft het leven van Lily Valentine zich afgespeeld in 1895.

We maken in dit boek tijdsprongen terug naar het jaar 1895. In deze tijd is Lily naar Pencradoc gekomen samen met oud gediende Edwin. Lily draagt een geheim met zich mee en Edwin is zo galant om haar een helpende hand te bieden. Maar het verleden haalt Lily in en dit munt uit in een duister geheim.

Net zoals voorgaande boeken die op Pencradoc hebben afgespeeld wordt er een soort van bezit genomen van de personages in het heden. Zij herbeleven het moment van 1895 weer en krijgen hierdoor een inzicht in hoe het echt gegaan is. Personages uit voorgaande boeken komen ook in dit boek weer aanbod. Dat vind ik wel fijn, zo lijkt het een geheel. Dit is wel het eerste deel in de reeks waarin ik de romantiek minder aanwezig vind, dat is op zich geen minpunt, maar omdat ik het in de andere boeken zo aanwezig vond miste ik het op de een of andere manier.

In dit deel heb ik kleine Elsie in mijn hart gesloten. Een meisje dat prominent aanwezig is en goed van zich laat horen. Haar dromen zo klein als ze is waar probeert te maken en iedereen in haar omgeving erin meekrijgt. Zij is toch wel de kleine ster van dit deel op Pencradoc.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *