Moon

The Perfectionists – Sara Shepard

Ik zag de nieuwe tweeluik van Sara Shepard langskomen op social media en was meteen geïnteresseerd daar ik ook heel graag naar Pretty Little Liars heb gekeken. Ik wil de uitgever bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: The Perfectionists
Auteur: Sara Shepard
Uitgever: Moon young adult
Aantal pagina´s paperback: 254
ISBN: 9789048858231

Auteur:

Sara Shepard is een Amerikaanse auteur. Ze schreef onder meer de jeugdboekenserie Pretty Little Liars. De populaire YA-reeks werd bewerkt tot een succesvolle, gelijknamige televisieserie. Na deze eerste boekenreeks bego Shepard aan een nieuwe serie genaamd The Lying Game. Dit verhaal over een tweeling die bij de geboorte gescheiden is en totaal verschillende levens leiden, is inmiddels ook verfilmd en op tv te bekijken.

Korte samenvatting:

Mackenzie, Ava, Julie, Caitlin en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel gemeenschappelijk te hebben. Ze hebben elk hun eigen vrienden, drama’s en doelen. Maar ze delen wel één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Nolan heeft het leven van veel studenten geruïneerd, en ze vinden dat hij moet boeten voor wat hij gedaan heeft. Ze bedenken de perfecte moord – een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie… totdat hun wens werkelijkheid is geworden. Nolan is vermoord, precies zoals ze hadden gepland. Maar zij hebben het niet gedaan. Dus wie dan wel?

Wat vond ik ervan?:

Wat me direct opviel is dat er heel veel namen voorbij komen in de eerste hoofdstukken. In eerste instantie vond ik dat iets verwarrend. Maar al snel had ik in de gaten dat dit nodig is om de onderlinge verhoudingen te kunnen begrijpen.

We krijgen een kijkje in het leven van Mackenzie, Caitlin, Julie, Ava en Parker. Ieder van hen leeft het perfecte leventje. Zo denk je als lezer. Totdat je per hoofdstuk dieper in gaat op de individuen. Je merkt al snel dat een ieder wel iets te verbergen heeft.

Niet met haar praten. Ze is beschadigd. Dat gebeurt er nou als je niet perfect bent. bladzijde 17

Bovenstaande qoute komt uit het stuk van Parker. Die volgens mij het meest lijdt onder het feit dat perfectie in Beacon Heights van belang is. Zij is niet meer perfect door iets wat in het verleden gebeurd is. Haar familie is hierdoor ontwricht. Gelukkig heeft ze haar vriendin Julie waar ze altijd terecht kan.

De meiden die een hoofdrol spelen in dit verhaal delen een gezamenlijk iets, ze haten Nolan. Tijdens een les die ze allen volgen bespreken ze hoe ze Nolan kunnen laten boeten voor wat hij hen aangedaan heeft.

We lezen vanuit de meiden vanaf het moment dat Nolan vermoord is. Elk hoofdstuk geeft ons een kijkje in het leven van een van de meiden. Waardoor je de achtergronden van deze meiden ook beter gaat begrijpen. Je leest over de dag dat ze plannen hadden om iets met Nolan te doen en hun eigen levensverhalen.

Ik was al fan van Pretty Little Liars en ik kan je zeggen dat dit boek daar heel dicht bij in de buurt komt. Heerlijk weer even al die drama. Ik vind de schrijfstijl van Shepard erg fijn, ze weet me bij het verhaal te houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *