Ambo|Anthos

Cash – Die eerste blik – Rhodé Franken

Ik zag deze driedelige serie voorbij komen en was meteen wel geïnteresseerd. Een heerlijke feelgood van drie delen. Count me in.

Gegevens van dit boek:

Titel: Die eerste blik
Auteur: Rhodé Franken
Uitgever: Ambo Anthos
Epub
ISBN: 9789047205364

Korte samenvatting:

Cash is de nieuwe, zinnenprikkelende feelgoodserie van Rhodé Franken. Cash draait om Jessica. Work hard, play hard is haar motto. Overdag werkt ze als bankier op de Zuidas en ’s avonds zoekt ze het bruisende nachtleven op, om te dansen en te flirten. In de eerste aflevering van Cash: Die eerste blik, vertrekt Jessica met haar iets té flirterige leidinggevende Maurice naar Purmerend voor een ontmoeting met een jonge ondernemer die zijn bedrijfje wil uitbreiden. Onderweg kan Jessica haar ogen niet van hun chauffeur Chris afhouden, vanaf het moment dat hij in één soepele beweging de deur voor haar opende en daar wel erg verleidelijk bij lachte. In de week die volgt kruisen hun paden zich nog een aantal keer, maar dan keurt Chris haar nauwelijks een blik waardig. Geen probleem, Jessica weet wel waar ze haar vermaak moet scoren en geniet van de mannelijke aandacht de ze krijgt als ze haar moves laat zien op de dansvloer. Toch blijft Chris haar door het hoofd spelen. En dan komt ze erachter dat hij niet is wie hij zegt te zijn…

Wat vond ik ervan?

De humor in dit boek spat er echt vanaf. Hoe alles lekker aangedikt word.

Alles in de Zuidas moet groot, groter, grootst zijn. Vooral de oneindig opgeblazen ego’s. We lezen dit verhaal vanuit Jessica. Zij werkt voor Maurice en eerlijk gezegd vind ze hem maar een opgeblazen mannetje. Maar de chauffeur die Maurice en Jessica naar een belangrijke klant brengt, van hem kan Jessica haar ogen niet afhouden. Ze moet enorm veel aan hem denken wanneer ze hem niet ziet. Zelfs in haar dromen komt hij regelmatig voor.

Een mooie quote uit het verhaal vind ik;

Ik ben ervan overtuigd dat het leven pas geeft als je de seinen op groen zet om te ontvangen.

pagina 20

Het kat en muis spel dat er gespeeld worden tussen Chris en Jessica is voor de lezer een lust om te lezen. Ze komen elkaar op plekken tegen waar ze elkaar niet verwachten. Waardoor het vuur alleen maar meer opstookt. Maar Chris is niet wie hij zegt dat hij is. Waardoor het verhaal een andere wending krijgt.

Het verhaal laat zich heel makkelijk lezen. Ik kijk dan ook zeker uit naar het tweede deel in deze Cash serie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *