Nan Adams

Boslust – Nan Adams

Ik kwam via social media in contact met Nan Adams. Zij vroeg mij of ik haar Brenda Park cozy crime pockets wilde lezen. Ik wil haar dan ook bedanken voor de recensie-exemplaren.

Gegevens van dit boek:

Titel: Boslust
Auteur: Nan Adams
Aantal pagina’s: 170

Korte samenvatting:

Brenda Park is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen, maar ook in bizarre situaties terecht.

Deze keer belandt Brenda op de Veluwe waar zij haar vriendin Juul ontmoet. Een raadselachtig overlijden laat zien dat niets is wat het lijkt.

Wat vond ik ervan?:

Dit is het eerste deel in een vierluik. Ik moet toegeven dat ik de cover wel erg goed bij de titel vind passen. Daarbij spreekt hij mij ook heel erg aan.

We lezen dit verhaal vanuit Brenda. Zij is een lifestylecoach en helpt mensen hun leven weer op de rit te krijgen. Zij heeft al enkele jaren een hechte vriendschap met Juul en wanneer zij en haar man weer eens naar de Veluwe komen treffen ze elkaar daar op een camping.

De vriendschap wordt goed beschreven in dit verhaal. Van hoe deze ontstond en altijd zo gebleven is. De vrouwen hebben aan een half woord genoeg.
Tussendoor krijgen we ook hoofdstukken te lezen vanuit andere personages, dit zorgt ervoor dat er een mooie aanvulling op je verhaal komt.

Wanneer er op de camping op mysterieuze wijze iemand dood gaat komen de voelsprieten van Brenda ophoog. Zij wil weten hoe dit allemaal zit en het liefst ook nog alles oplossen. De zoektocht die zij begaat zorgen voor de nodige uitdagingen, maar deze dame kent geen risico, ze gaat er gewoon vol tegenaan.

Cozy Crime is een beetje te beschrijven als romantische thriller, weet niet hoe ik het anders moet zeggen. Het heeft de facetten van een roman, maar ook zeker van een thriller. Deze combinatie doet het goed voor mij. Daarbij laat Adams geregeld een hilarisch tafereel de revue passeren waardoor het verhaal nog makkelijker te lezen is.

Ik heb na dit eerste deel Brenda ervaren als een sympathieke ietwat eigenwijze vrouw. Maar op de een of andere manier intrigeert ze me zo dat ik al uit kijk naar de volgende drie delen die ik van Nan gekregen heb.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *