De Crime Compagnie

Verdwenen – Ingrid Oonincx

Ik mocht voor Uitgeverij de Crime Compagnie de thriller van Ingrid Oonincx lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Verdwenen
Auteur: Inrgid Oonincx
Uitgever: de Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 273
ISBN: 9789461094698

Korte samenvatting:

Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft onderzoeksjournalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft. Simone ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijk ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit boek vanuit twee verhaallijnen. Ik vind de verhaallijn van Simone het fijnst om te lezen. Zij is onderzoeksjournalist en gaat op onderzoek uit wat er met de Deo Volente in gebeurd. Dit vrachtschip heeft schipbreuk geleden op zee. Op dit schip zat ook de biologische vader van Simone. Een man die zij nooit gekend heeft daar haar moeder bewust ongehuwd zwanger was.

We lezen ook vanuit de tijd van het vrachtschip. We krijgen een kijkje aan hoe het er aan toe gaat op zo’n schip en ontmoeten ook de mensen die mee varen.

Als ik eerlijk moet bekennen vind ik de verhaallijn van Simone een stuk spannender dan die van het vrachtschip. Simone weet me op een bepaalde manier mee te nemen in haar onderzoek waardoor het lijkt alsof ik er aan mee werk. Maar door te lezen over het verleden kom je achter dingen waardoor je weer meer inzicht krijgt in het verhaal van Simone. Door deze twee samen te voegen vallen puzzelstukjes in elkaar.

Ik heb dan ook met plezier dit boek van Oonincx gelezen, het was mijn eerste kennismaking met haar en ik hoop dat er nog meerdere mogen volgen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *