New Book Collective

Liefs, Dina – Writtenby Dex

Op de cover staat ´Wanneer ballen hebben niet volstaat´, deze zin had direct mijn aandacht. Ik wil New Book Collective bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Liefs, Dina
Auteur: Writtenby Dex
Uitgever: Manteau/New Book Collective
Aantal pagina´s: 196
ISBN: 9789022340707

Korte samenvatting:

Twaalf stielen, dertien ongelukken, maar altijd een vangnet in de buurt. Zo laat het leven van de 38-jarige Thomas zich het best omschrijven. Maar wanneer hij zijn werk verliest, zijn vrouw hem verlaat, de zorg voor hun kinderen op zijn schouders terechtkomt, de onbetaalde rekeningen zich opstapelen en hij bij elke sollicitatie over het hoofd wordt gezien, ziet hij zich genoodzaakt een drastisch besluit te nemen.

Wat vond ik ervan?:

Wanneer Thomas werkeloos en als alleenstaande vader achterblijft lijkt hij verloren te zijn. Niet alleen zijn vrouw is bij hem weg, maar ook zijn energie voor te leven is met haar de deur uitgegaan. Het is dat hij het draaiende moet houden voor zijn twee kinderen, maar van opruimen en wassen heeft deze man geen kaas gegeten.

Wanneer Thomas online op een bericht reageert gaat deze viral en de likes blijven binnenstromen. Al snel heeft hij een aanbieding in zijn mailbox zitten. En omdat hij de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen kruipt hij in de huid van Dina.

Als Dina zet hij teksten op over het alleenstaande ouderschap. Wat hierbij komt kijken, hoe deze verlopen en alles wat maar te maken heeft met leven. De sarcastische humor hierin vind ik als lezer erg leuk. Ik merk dat hoofdstukken niet al te lang zijn en dat ervaar ik als prettig. Het leven van Thomas met zijn twee kinderen is herkenbaar, zeker ook wanneer je niet alleenstaand bent. De raakvlakken die de auteur weet neer te zetten maakt dat je het boek makkelijk leest.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *