Ambo|Anthos,  Uitgeverij Ambo|Anthos

Cassie Raven – Lichaamstaal – A.K. Turner

Toen ik de brochure van Uitgeverij Ambo|Anthos onder ogen kwam zag ik dat er een tweede boek van A.K. Turner uitkwam. Tot mijn spijt had ik het eerste deel nog niet gelezen. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Lichaamstaal
Auteur: A.K. Turner
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina´s: 413
ISBN: 9789026364983

Korte samenvatting:

Cassie Raven weet dat mensen haar baan maar raar vinden – waarom zou iemand lijken opensnijden? Maar zij weten niet wat Cassie wél weet, namelijk dat de doden gewillig prijsgeven wat er met hen is gebeurd. Ze heeft al vele lichamen op haar snijtafel gehad, maar ze hoefde nog nooit het mes te zetten in iemand die ze kende. Iemand die heel veel voor haar betekende. De patholoog zegt dat haar dood een ongeval was. Maar het lichaam vertelt Cassie een ander verhaal…

Wat vond ik ervan?:

Lichaamstaal is het eerste deel met Cassie Raven in de hoofdrol. Zij werkt in een mortuarium. Ze doet dit werk met heel veel liefde en passie. Als er een lichaam binnenkomt behandelt zij deze met respect. Wanneer er echter een lichaam op haar tafel komt waarmee ze een band heeft komt ook gevoel erbij kijken. Het lichaam dat ze moet klaarmaken is dat van haar lerares van vroeger mevrouw E. Ze hebben nog een tijdje contact gehouden, mevrouw E is altijd speciaal voor haar geweest.

Cassie Raven heeft alleen haar oma nog. Haar ouders zijn omgekomen bij de ongeluk. Maar ook voor oma houdt Cassie achter dat ze soms met de doden praat.
Deze communicatie zorgt er soms voor dat ze meer inzicht krijgt in het leven van de overledene. Zij ziet dingen die andere niet zien, zij is zeer oplettend.En nu niet denken, och Ramoon in die dingen geloof ik niet. Ik moet je bekennen dat het in dit verhaal heel leuk verweven is. Het is geen hocus pocus. Ze bijt zich dan ook vast in de zaak van mevrouw E.
Omdat ze natuurlijk overleden mensen verzorgd komt ze ook in aanraking met politie. Nu is haar eerste kennismaking met Flyte niet al te plezierig, maar nadat de dames elkaar een paar keer gesproken hebben krijgen ze respect voor elkaar. Uiteindelijk krijgt Cassie dan ook hulp in haar onderzoek rondom de dood van mevrouw E.

Turner weet de spanning goed in het verhaal te houden. De hoofdstukken zijn van een fijn formaat. We lezen vanuit het perspectief van Cassie maar ook soms vanuit het perspectief van Flyte, de rechercheur. Als je het mij vraagt een goede start van een spannende serie. Ik verwacht van het vervolgdeel veel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *