The House of Books

De liefdeshypothese – Ali Hazelwood

Toen ik de hype rondom dit boek meekreeg wist ik deze wil ik ook lezen om te kijken of ik mee zou gaan in deze hype. Ik wil The House of Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De liefdeshypothese
Auteur: Ali Hazelwood
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina´s: 377
ISBN: 9789044364859

Korte samenvatting:

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Wat vond ik ervan?:

Olive Smith is een promovendus en gelooft in de wetenschap. Echter heeft zij geen hoge pet op van de liefde. Maar doordat haar beste vriendin een vorige date van Olive wel heel leuk vind dwingt Olive zich een relatie te faken. In paniek kust Olive de eerste man die zij tegenkomt. De persoon die door haar gekust wordt is professor Adam Carlsen. Een man die niet als de vriendelijkste door het leven gaat. En een persoon die zeker gehaat en ontweken wordt door menigeen op het laboratorium.

Olive haar loopbaan komt in spannende tijden wanneer het even niet allemaal verloopt zoals zij het voor zich had gezien. Echter is niet alleen haar loopbaan dat op de schop staat maar ook de liefde neemt een loopje met haar.

Door Adam te kussen komt er contact tussen de jonge promovendus en de professor. Adam lijkt in het begin wat stug maar naarmate het verhaal is het een man zonder veel woorden maar met een hart van goud. Er zijn twee vrienden en ook professoren die in contact met Adam staan die we in dit verhaal ook leren kennen. Namelijk Holden en Tom, beide mannen hebben een belangrijke rol. Door een van deze mannen worden de hoofdpersonages met beide benen op de grond gezet, maar of dit terecht is?

Olive heeft twee huisgenoten Malcom en Ahn. Beide werken ook op het laboratorium. Ondanks dat dit verhaal gaat over het werk in een lab en dat we te maken hebben promovendus en professoren, is het geen saai droog verhaal. Veel over het de onderzoeken in die beroepstak krijgen we niet als lezer te zien. En dat maakt dat het voor mij niet een saai verhaal wordt met heel veel moeilijke woorden.

Naarmate het verhaal verstrijkt en het nepdaten verstrijkt gebeuren en leuke dingen tussen Olive en Adam. Tijdens deze momenten voel je het gewoon soms van de pagina´s afspatten. Deze twee zijn aan het nepdaten, maar je voelt gewoon dat er een chemie tussen ze zit. En dat maakt dat dit een heerlijke roman is. Een schrijfstijl van Hazelwood heb ik als prettig ervaren. Ik werd door de leuke momenten die de schrijfster in het verhaal verwerkt heeft helemaal erin gezogen en heb van iedere letter genoten van deze liefdeshypothese. Dus ja, ik snap de hype rondom dit boek volledig.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *