AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

De horzel – Marc Raabe

Toen ik zag dat er een derde thriller kwam met rechercheur Tom Babylon in de hoofdrol wist ik, die wil ik lezen. Ik wil uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De horzel
Auteur: Marc Raabe
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 464
ISBN: 9789400514034

Korte samenvatting:

Brad Galloways oerkreet weerkaatst door het Olympiapark in Berlijn en wordt beantwoord door de 22.000 fans die zich daar verzameld hebben. Op dat moment betreedt een onbekende vrouw het podium en overhandigt de verbaasde rockster een envelop. Niemand kan dan vermoeden dat een dag later Galloways leeggebloede lichaam zal worden gevonden, vastgeketend aan zijn bed in een pension.
Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet en gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. De moord blijkt te maken te hebben met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het spoor leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die allebei bereid waren over lijken te gaan…

Wat vond ik ervan?:

In dit derde deel met rechercheur Tom Babylon in de hoofdrol vinden ze een lijk dat doodgebloed is. Het blijkt te gaan om rockster Brad Galloway. Hij heeft een grote groep fans. Wanneer er een onbekende vrouw het podium op komt en hem een envelop geeft is hij verbaasd. Niemand vermoed dan ook dat een dag later zijn lichaam gevonden wordt.
Tom wordt samen met Sita op de zaak gezet. Echter komt dit allemaal wel heel dichtbij het leven van onze rechercheur. Dit heeft niemand kunnen vermoeden.

Dit derde deel is by far het beste van de delen die ik gelezen heb. Hierin wordt je als lezer menig keer op een verkeerd been gezet. Raabe weet je te fascineren met ieder geschreven woord. Tom moet zich in verschillende bochten werken om daadwerkelijk zijn werk te kunnen doen, is het niet dat hij van de zaak gehaald is omdat het allemaal wel heel dicht in zijn buurt komt. Gelukkig heeft hij collega´s die ondanks dat hij van zijn hogere van de zaak afgehaald is hem kunnen bijpraten over de lopende zaak en de nieuwe wendingen die het met zich voortbrengt. Sita staat haar mannetje wel tussen al het mannelijke geweld en laat van zich horen. In dit derde deel komt Sita wat meer op de voorgrond voor mijn gevoel. Zij zorgt voor bepaalde wegen die belopen worden om te onderzoeken hoe deze zaak nu in elkaar steekt.

In dit derde deel maken we tijdsprongen van 1989 naar het heden. We krijgen een heleboel informatie over het allemaal in het verleden heeft gelopen en hoe een jonge vrouw heeft moeten vechten voor haar leven in vrijheid. De puzzelstukjes vallen allemaal in elkaar en dat maakt dat we nu in het heden tot een geheel komen. En jongens, jongens zeg. Wat er in het verleden gebeurd zorgt voor de wandaden van nu.
Het fijne aan deze thrillers is dat je boeken ook los kunt lezen want de schrijver geeft je genoeg informatie om ze niet op volgorde te lezen. Al ben ik zo´n fan dat ik aangeef dat op volgorde lezen je wel een beeld geeft van alle personages.

Ik hoop stiekem dat er nog meer boeken zullen volgen met Tom en Sita. Dit duo kan volgens mij nog meer avonturen aan.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *