Uitgeverij Fontein

Jacht – Cis Meijer

Ik mocht voor uitgeverij de Fontein en Perfecte Buren deze jeugdthriller lezen. Ik wil ze daar beide voor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Jacht
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 224
ISBN: 9789026151842

Auteur:

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de UvA en werkt als beeldeditor. Haar ervaring als model inspireerde Cis tot het schrijven van Verdoofd. Ze woont met haar man en dochter in Amsterdam en houdt van kunst, pure chocolade en Parijs.

Korte Samenvatting:

Er breekt brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar favoriete docente ernstig gewond is en in coma ligt.
Twee maanden later organiseert de school een dropping in de Duitse bossen. Een spannende uitdaging die Sam om meerdere redenen wil winnen. Al snel verandert de dropping in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar voorgoed uit de weg te ruimen?

Wat vond ik ervan?:

Wat een mooie mysterieuze cover heeft dit boek. Je ziet iemand tussen de bomen. Je bekijkt deze persoon van achter. Het is niet te achterhalen of dit een man of een vrouw is. Geheel in het zwart gekleed. In de bomen hangen poppen. Deze cover trok meteen mijn aandacht.

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven.
Over Sam lezen we op witte bladzijdes met zwarte tekst. Sam is samen met haar vriendin Sterre en diens vriend Dylan de drukke, opstandige en luidruchtige leerlingen.

Het tweede perspectief waar we vanuit lezen is Wolf. Zij  verhaal staat op zwarte bladzijdes met witte tekst. Dit verhaal komt mysterieuzer soms wat vijandig over op mij. Wolf is bevriend met Juffrouw Willow, de mentor van Sam.

Het contrast van de zwarte hoofdstukken en de witte hoofdstukken vind ik leuk gevonden. Als ik tijdens het lezen van de witte hoofdstukken zag dat de zwarte snel aan de beurt waren was ik wel heel benieuwd wat Wolf ging meemaken.

Wanneer Sam bij juffrouw Willow moet komen doet ze iets waar ze naderhand spijt van heeft. Als ze dit ongedaan wilt maken komt ze er achter dat er iets aan de hand is. Na deze situatie op school, waar ik niet te ver op wil in gaan om niet te spoileren, verandert het verhaal en neemt de spanning toe.

Sam heeft in dit verhaal vaak een onderbuik gevoel, wanneer zij deze heeft neemt de spanning in het verhaal toe. Wanneer ik dus vanuit haar lees en zij dit gevoel ervaart wil ik door blijven lezen.

We maken ook kennis met andere klasgenoten van Sam. Deze worden allen tot een bepaalde hoogte uitgewerkt. Eigenlijk net genoeg om ze een naam te geven in het verhaal. Al blijven de hoofdpersonages toch bovengenoemde namen.

We krijgen te maken met thema’s die voor de jeugd herkenbaar zijn. Een laag zelfbeeld, intimidatie, chantage en sexting spannen de troon in dit verhaal. Dit alles zorgt voor een dynamische thriller die tot aan het einde toe goed uitgewerkt wordt.
Naar het slot toe komen alle lijntjes samen en krijg je een goed beeld over het hoe en wat. En vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *