Goof is de gemeenste gans ter wereld – Alex Latimer

Deze rode cover trok direct mijn aandacht. Ik wil Gottmer Uitgevers bedanken voor dit recensie-exemplaar.
Gegevens van dit boek:
Titel: Goof is de gemeenste gans ter wereld
Auteur: Alex Latimer
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina´s: 120
ISBN: 9789025780494
Korte samenvatting:
Dit is het eerste deel in een nieuwe serie geniaal grappige kinderboeken vol goed getimede grappen en met op elke pagina lekker veel illustraties.
Er zijn genoeg boosaardige ganzen in de wereld. Ze sissen, gakken en achtervolgen je voor een handvol kruimels. Maar Goof spant de kroon: niemand is zo gemeen als hij. Goof vertrapt zandkastelen, smijt ijsjes op de grond en mept zelfs haaien – hij is de gemeenste gans ter wereld en daar geniet hij met volle teugen van! Tot er op een dag iets onverwachts gebeurt. Anton het Biggetje geeft Goof een bloem. En met deze ene vriendelijke daad verandert Goofs hele leven.
Wat vonden wij ervan?:
Een eerste deel van een nieuwe serie en dan ook nog in graphic novel stijl, dat is een boek dat zeker hier thuis hoort. Omdat hier in huis niet alle kinderen graag lezen en sommige dyslexie hebben, zijn we erachter gekomen dat een graphic novel ze eerder trekt om mee op de bank te kruipen dan een boek vol met alleen maar tekst.
Wat mij direct opviel was de rode cover. Hij is wat ‘simpel’ zonder dat ik het direct negatief bedoel. Hij sprong er voor mij wel uit, dus je kunt het positief nemen. Zoals de cover is zo zijn de illustraties in het boek ook. Ze bevatten enkel de kleuren rood, zwart en wit. Daarover hebben ze nagedacht, omdat het zo door loopt. Een leuk detail als je het mij vraagt.
Goof is geen leuke gans. Hij doet alleen maar vervelende dingen en zorgt ervoor dat andere kinderen zich niet prettig voelen. Maar dat maakt Goof niets uit. Hij doet het lekker toch allemaal. Maar wanneer dan Anton het Biggetje in beeld komt en Goof uit het niets een bloem geeft, weet Goof niet wat hem overkomt.
Een verhaal dat bol staat van emoties. Alles komt wel aan bod. Dit is iets waar een kind zichzelf mee kan vergelijken. Hierdoor heb je ook hele fijne invalshoeken om met elkaar het gesprek aan te gaan. De boodschap dat je iets voor een ander mag doen gewoon zomaar, die vind ik heel mooi. Wat dat komt steeds minder voor, steeds vaker moet er iets voor terug in de plaats. Laten we gewoon lief voor elkaar zijn, zonder er iets voor terug te hoeven.