Uitgeverij HarperCollins

Daisy in love – Jette Schröder

Ik mocht samen met mijn dochter voor Uitgeverij HarperCollins het boek ‘Daisy in love’ lezen. Wij willen de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Daisy in love
Auteur: Jette Schröder
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 9789402708462

Korte samenvatting:

De eerste kennismaking tussen Daisy en haar nieuwe buurjongen Floris verloopt niet bepaald goed. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een beschamend beautyritueel uitvoert, en weigert de foto van zijn telefoon te wissen. Daisy is razend! En dan blijkt Floris ook nog eens bij haar op school te zitten, waar hij direct wordt opgenomen in het populaire groepje van de verwaande Juliette. Gelukkig heeft Daisy altijd nog Kim, haar BFF!
Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de grote talentenjacht van hun school. Superspannend allemaal, zeker als blijkt dat ook Juliette zich heeft aangemeld. Gaat het Daisy lukken om haar te verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk?

Wat vonden wij ervan?:

De cover van dit boek straalt al een grote hoeveelheid vrolijkheid uit. De kleine tekeningetjes van muziek, nagellak, planeten en de gitaar zorgen ervoor dat ik dit boek zeker in een boekhandel in mijn handen zou pakken.

Britt is ook meteen fan van de cover, vooral het roze valt in de smaak. We lezen dit verhaal vanuit Daisy. Zij is niet gecharmeerd van haar nieuwe buurjongen Floris. Bij hun eerste kennismaking heeft hij een foto van haar gemaakt tijdens een beautyritueel waar ze liever niet meer aan terug denkt, echter weigert Floris deze foto te verwijderen.
Floris blijkt ook nog eens op haar school te zitten en wordt direct opgenomen door het populaire groepje waarvan de verwaande Juliette een deel uitmaakt. Gelukkig kan Daisy altijd terug vallen op Kim, haar beste vriendin.
Kim haalt Daisy over om mee te doen aan de grote talentenjacht van school. Daisy merkt dat ze het steeds spannender gaat vinden, vooral wanneer ze in de gaten krijgt dat Juliette ook aan de Sterrenshow mee gaat doen. Kan Daisy haar verslaan? En voor wie komt Floris eigen supporten?

Een heerlijk kinderboek vol met de ‘stress’ die je op die leeftijd kunt ervaren wanneer je iemand leuk vind. Ook de akkefietjes die je hebt met je beste vrienden komen erin terug. Echt een boek vol herkenning. Maar daarom te leuk om om te lezen. De beginnende verliefdheid, de ontkenning en dan plotseling het besef dat het wederzijds kan zijn. Zo’n leuk kinderboek voor jonge meiden!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *