Uitgeverij Holland

Het zaadje van compassie – Z.H. Dalai Lama

Ik kreeg van Uitgeverij Holland een persbericht over ‘Het zaadje van compassie’. Door dit persbericht werd ik wel nieuwsgierig naar dit boek. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het verzenden van dit exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Het zaadje van compassie
Auteur: Zijne Heiligheid Dalai Lama
Uitgever: Holland
Aantal pagina’s: 32
ISBN: 9789025114589

Auteur:

Tenzin Gyatso (Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama), omschrijft zichzelf als een eenvoudige monnik. Hij is de geestelijke leider van het Tibetaanse volk en het Tibetaans boeddhisme. In 1989 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. In 2007 ontving hij de Congressional Gold Medal, de hoogste burgerlijke onderscheiding in de VS. Geboren in 1935 in een boerenfamilie, werd hij op tweejarige leeftijd herkend als de reïncarnatie van zijn voorganger, de 13e Dalai Lama. De Dalai Lama reist de hele wereld rond om de boodschap te verspreiden van vriendelijkheid en compassie, begrip tussen mensen van verschillende religies, respect voor het milieu en boven alles wereldvrede.

Korte Samenvatting:

Zijne Heiligheid de Dalai Lama, Nobelprijswinnaar voor de vrede, heeft een prentenboek geschreven. In ‘Het zaadje van compassie’ richt hij zich voor de allereerste keer direct tot kinderen. Hij wil kinderen leren hoe belangrijk vrede en compassie zijn en hoe ze houvast kunnen bieden in onze snel veranderende wereld. Hij doet dit door ervaringen uit zijn kindertijd te delen, op een simpele, krachtige en hartverwarmende manier.

Cover:

De cover van dit boek is een mooie illustratie van de Dalai Lama met een jongetje afgebeeld. Ze hebben beide een plantje vast. Als je dan naar de titel van dit boek kijkt, is de illustratie heel goed gezocht. Ik zou dit boek zeker oppakken in de winkel.

Het verhaal:

Dit boek geeft het verhaal weer van de jongen die later de Dalai Lama wordt. Er wordt verteld wat hij allemaal moest leren en waar hij van hield. Wat hij allemaal deed. Hij blijft vol trots vertellen over zijn moeder en compassie, gedurende het hele verhaal.

Wat vond ik ervan?:

Het boek heeft mooie tekeningen, ze zijn realistisch en alles behalve kinderachtig. Vanuit de tekeningen kun je het verhaal ook al lezen. De tekst maakt het duidelijker. Het is zeker een goed voorlees boek vanaf een jaar of 4.

Mijn dochter gaf aan dat ze de tekeningen in dit boek heel mooi vond. Je ziet een klein jongetje opgroeien tot een echte man.

Het verhaal wordt op een leuke kinderlijke wijze verteld. Je komt te weten hoe een nieuwe Dalai Lama wordt uitgezocht. Wat zo iemand moet doen om ook echt de Dalai Lama te worden. Een heel leuk informatief boek voor de jeugd over een religie.

Het is een boek met een mooie boodschap. Iedereen hoort compassie in zijn leven te hebben. Ik ben dan ook van mening dat dit boek een mooie aanvulling is voor in de boekenkast!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *