Uitgeverij Holland

Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging – Monika Weitze en Eric Battut

Ik zag in een persbericht dit mooie boek voorbij komen voor kinderen. Hoe om te gaan met verdriet. Ik was meteen geïnteresseerd en heb Uitgeverij Holland gemaild. Ik wil ze dan ook bedanken voor dit exemplaar!

Gegevens van dit boek:

Titel: Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging.
Auteur: Monika Weitze
Uitgeverij: Holland
Aantal pagina’s paperback: 25
ISBN: 9789025108083

Auteur:

Monika Weitze studeerde psychologie. Ze werkt momenteel als coach en therapeute. Haar prentenboek over de roze olifant is in meer dan elf talen vertaald en geldt als een klassieker op het gebied van rouwverwerking en troosten.

Korte Samenvatting:

De kleine roze olifant heeft een heel goede vriend: Tibe. Maar op een dag trekt de familie van Tibe verder. Daarom moeten ze afscheid nemen. De kleine roze olifant is zo verdrietig, dat hij niet eens meer wil spelen. Gelukkig weet de wijze uil raad. Zo wordt de kleine roze olifant toch weer gelukkig.

Cover:

De cover sprak mij in eerste instantie niet direct aan. Ik vind het iets ‘saai’. Nadat ik de cover zag heb ik het persbericht eens goed gelezen en daardoor kan ik de keuze van de cover zeker waarderen. Het gaat om verlies/rouw en dan is deze cover met de ingetogen kleuren een mooie optie.

Het verhaal:

Kleine roze olifant heeft een vriendje genaamd Tibe. Samen hebben ze de grootste lol. Het liefst zijn ze altijd samen en doen ze het liefst ook alle samen. Maar dan op een dag trekt de groep van Tibe verder. Kleine roze olifant en Tibe moeten afscheid van elkaar nemen. De kleine roze olifant is zo verdrietig dat hij met niemand meer wil spelen. Wat moeten we nu doen?

Wat vond ik ervan?:

Ik heb dit boek verschillende keren samen met mijn dochter gelezen. Zij legde de link met verdrietig zijn naar overleden familieleden. Ze gaf aan ook al zijn deze mensen er niet meer en missen we ze, we moeten wel door gaan. Eten, slapen, naar school en plezier maken.
Ik moet toegeven dat ik dit vanuit haar een fijne terugkoppeling vond. Wij praten er dan ook wel vrij uit over. Over mensen die weg gaan. Al is het verhuizen of overlijden. Maar voor kinderen die hier niet zo openlijk over kunnen praten is dit wel een boek met handvatten.

Er wordt gewezen naar de Wijze Uil. Die weet wel raad. En dit klopt ook. Ik zie dit dan voor me als een persoon die het kind vertrouwd en daardoor met diegene gaat praten. Mijn dochter gaf aan zelf ook een Wijze Uil te hebben.

De prenten in dit boek zijn ook mooi. Iedere pagina heeft een stukje tekst. Door de korte zinnen die gebruikt worden kunnen kinderen die net beginnen te lezen dit boek ook lezen, soms met een beetje hulp. Maar samen lezen met je kleintje is toch ook veel leuker. Ik kan dit boek echt aanraden!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *