Uitgeverij Holland

Lente met Muis – Pauline Baartmans

Wij mochten voor Uitgeverij Holland het vrolijke boek ‘Lente met Muis’ van Pauline Baartmans lezen en recenseren. Bedankt voor het opsturen.

Gegevens van dit boek:

Titel: Lente met Muis
Auteur: Pauline Baartmans
Uitgeverij: Holland
Aantal pagina’s: 56
ISBN: 9789025114602

Auteur:

Tien jaar geleden tekende Pauline Muis voor het eerst op het schoolbord bij haar moeder in de klas. Iedere maand maakte ze voor haar groep een nieuwe tekening van Muis die paste bij het thema van die maand. De kinderen vonden het prachtig en al gauw stond ze ook in alle andere klassen het bord te versieren met haar illustraties.

Toen besloot ze om op Facebook haar dagelijkse belevenissen voortaan te delen in illustraties en ineens was daar weer dat kleine muisje. Al haar avonturen en ervaringen verbeelde ze met de illustraties van Muis. Ze had hier zo veel plezier in dat ze begon met de pagina ‘Thuis bij Muis’. Hierop post Pauline nu al 6 jaar lang bijna wekelijks nieuwe illustraties en belevenissen van Muis. Ze heeft ondertussen meer dan 800 tekeningen van Muis gemaakt; noem een situatie en ze heeft er wel een Muis bij getekend. Met een boekje wil ze Muis toegankelijk maken voor zowel jong als oud. Pauline weet ondertussen dat Muis het hart heeft gestolen van veel volwassenen die haar volgen op Facebook maar het is haar droom om Muis nu eindelijk voor te kunnen stellen aan een jongere doelgroep.

In juli 2019 werd Thuis bij Muis bekroond met de Sardes-Leespluim.

Cover:

De cover van dit boek is heel vrolijk en past heel goed bij de getijde van het jaar. Het is zeker een boek die ik in de boekhandel zou oppakken.

Het verhaal:

Dit boek bevat verhalen van Muis. Wat ze allemaal doet in de lente. Samen met haar vriendje Beer. Leuk opgedeeld in hoofdstukken met feestdagen die in de lente voorbij komen.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst mijn complimenten voor de vrolijke platen in dit boek. Het straalt een en al vrolijkheid uit, wat me meteen laat denken aan de lente.

Het boek is ingedeeld in hoofdstukken. Er wordt aandacht gegeven aan bepaalde thema’s in dit jaargetijde. Je moet denken aan 1 april, Pasen en Koningsdag. Heel leuk weergegeven met Muis en Beer in de hoofdrol.

Het boek bevat weer hele mooie illustraties. Heel mooi gedetailleerd. Zoals we gewend zijn van de boeken over Muis bevatten de illustraties weer mooie zachte kleurtjes.

Britt kan dit boek zelf lezen. Iedere pagina bevat een twee tal zinnetjes die voor kinderen in groep 3 makkelijk te lezen zijn. Heb je nu kleine kinderen thuis dan is het ook zeker een heel leuk voorleesverhaal. Vooral door de mooie illustraties. Je kunt het boek niet alleen voorlezen maar ook gebruiken om dingen aan te wijzen of kijken hoeveel bijtjes je voorbij ziet komen op de pagina’s.
Er zit ook een taal aspect in dit boek. De regeltjes zijn op rijm. Hierdoor kun je met je kind de woordenschat ook een boost geven.

Dit boek is zeker een favoriet. Wij zijn benieuwd wat Pauline Baartmans nog meer in petto voor ons gaat hebben de komende tijd.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *