Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Sprookjes bestaan – Tamara Haagmans

Ik lees graag de verhalen van Tamara. En toen ik de oproep zag om me op te geven om het eerste deel in deze reeks te lezen heb ik meteen gereageerd. Ik wil Uitgever Luitingh-Sijthoff bedanken voor de epub.

Gegevens:

Titel: Sprookjes bestaan – 1 De mooiste van het land – 2 – Als een lopend vuurtje – 3 – De vlam in de pan
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ebooks

Korte samenvatting:

  1. De mooiste van het land. Noa werkt als prinses in Lang en Gelukkig Land, een baan die als een droom voor haar in vervulling gaat. Bovendien woont ze ook in een van de appartementen op het park, op nog geen vijf minuten van haar werk! Wanneer ze op een dag thuiskomt en haar nieuwe (en heel knappe) collega Ralf tegen het lijf loopt, voelt ze zich direct tot hem aangetrokken. Wanneer Noa hem tijdelijk onderdak aanbiedt, vraagt ze zich al snel af of het wel zo’n goed idee is om samen te gaan wonen met iemand die ze zo aantrekkelijk vindt…
  2. Als een lopend vuurtje. Wanneer Nandi’s grote droom uitkomt – ze wordt aangenomen als prinses in Lang en Gelukkig Land – stelt haar vriend Brian haar een ultimatum: de baan of hun toch al niet meer zo geweldige relatie. Nandi aarzelt geen moment en kiest voor de baan. Maar Brian blijkt dat niet zo leuk te vinden en hij brengt Nandi steeds vaker ongewenste bezoekjes op haar nieuwe werk. Gelukkig is daar Nandi’s knappe collega Maikel, die Nandi wel helpt haar ex van zich af te slaan. Zou hij dan wel een geschikte prins voor haar zijn?
  3. De vlam in de pan. Noortje woont met haar zeven broers in een groot landhuis net buiten Lang en Gelukkig Land, het amusementspark waar ze een baan heeft weten te bemachtigen, godzijdank met goedkeuring van haar strenge ouders. Ze wordt dag en nacht in de gaten gehouden en mag nergens naartoe zonder gezelschap van een van haar oudere broers. Wanneer ze op het park al snel een knappe prinses genaamd Jenna ontmoet, weet ze niet wat ze moet doen: Noortjes ouders weten niet dat ze op vrouwen valt en zullen haar bovendien nooit toestaan haar vrije tijd met Jenna door te brengen. Noortje moet samen met haar nieuwe prinses een manier vinden om zichzelf te bevrijden uit haar gouden kooi. Zullen haar ouders het ooit begrijpen?

Wat vond ik ervan?:

Toen ik de oproep op social media zag om het eerste deel van een nieuwe reeks van Tamara te lezen was ik meteen enthousiast. Ik kan haar boeken altijd wel waarderen. En vergeet bovenal haar humor niet.

Het eerste deel laat zich lekker lezen. We krijgen een klein kijkje in Lang en Gelukkig Land. En we gaan dieper in op personage Noa. Zij werkt in dit park als prinses en heeft de tijd van haar leven. Wanneer ze haar knappe collega Ralf omloopt gaat het balletje rollen. Eerst worden deze twee huisgenoten, maar al snel is er toch meer. Alleen tja, dan moet je het wel uitspreken.

Het tweede deel vertelt het verhaal van Nandi. Zij is een van de vriendinnen van Noa die ook op het park werkt. Zij heeft voordat ze haar intrek nam in Lang en Gelukkig Land haar relatie verbroken omdat zij van hem moest kiezen tussen haar nieuwe baan als prinses of een relatie met hem. De keus is voor haar snel gemaakt. Echter laat hij haar niet zo makkelijk gaan. Door hulp van beveiliger Maikel komt ze eindelijk van deze ex af. Maar Nandi wordt wel heel erg warm voor deze knappe man.

In het laatste deel gaan we in op het leven van Noor. Zij komt uit een gezin met 7 broers. Een rijk gezin, ze hebben alles wat ze hebben willen. Echter voelt Noor zich opgesloten in haar gouden toren en gaat tegen de wil van haar moeder in werken bij Lang en Gelukkig Land. Echter laat zij daar zo min mogelijk van zichzelf zien. Totdat er iemand uit het park op een privé feestje komt en zo achter de waarheid komt. Alleen is dat niet haar enige geheim. Noor blijkt ook nog eens meisjes te verkiezen boven jongens. Haar moeder is heel streng en maakt haar leven soms onmogelijk. Is dit te doorbreken?

Na het lezen van het eerste deel die ik gekregen heb van de uitgever heb ik me de twee vervolgdelen gekocht. Want het eerste deel was zo leuk dat meer wilde van dit concept. Wederom drie pareltjes, die als je het mij vraagt te kort waren. Een volledig verhaal met de nodige humor maar ook thema´s als stalking en liefde voor hetzelfde geslacht worden niet uit de weg gegaan. Alles wordt besproken door Haagmans. Ze weet me met alle drie de verhalen te boeien. Echter is het derde deel mijn favoriet. Hierin komt de liefde voor hetzelfde geslacht in terug, een broeierige familie en geheimen die uitgesproken moeten worden. Voor mijn gevoel zat in dit deel de meeste body. Ik kan weer niet anders als vol lof zijn over deze verhalen. In de eerste twee delen wordt er ook een toespeling gedaan op andere schrijvers, want deze personages lezen. Erg leuk om dit detail erin te zien. Nou Tamara, ik kijk uit naar je volgende boek.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *