Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Van je familie moet je het hebben – Anna Thomas

Ik kreeg van uitgeverij Luitingh-Sijthoff de vraag of ik dit boek van Anna Thomas wilde lezen. Anna Thomas is het pseudoniem van Marja West. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Van je familie moet je het hebben
Auteur: Anna Thomas
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 272
ISBN: 9789024598328

Korte samenvatting:

De drie zussen Constance, Eloïse en Florentine groeiden op in weelde op een prachtig buiten in Bloemendaal. Maar ze hebben niks aan hun dubbele achternaam als het gaat om geldzorgen, laat staan bij hun relatieperikelen.

Constances antiekzaak zit in het slop en ze komt erachter wat het betekent om vijftig te worden. Ze krijgt tot haar afgrijzen twee keer Wen er maar aan cadeau, en ondertussen leeft haar man zijn eigen leven.. Eloïse krijgt haar makelaarspraktijk maar niet op poten doordat haar goedverdienende vrouw Anneke haar gebruikt als voetveeg en babysitter. En niemand weet dat Florentine met haar hippe foodtruck eigenlijk op een camping woont. Kortom, er moet iets gebeuren in het leven van de zussen.

Ondertussen zit hun moeder daar maar alleen in dat grote, slecht geïsoleerde huis, dat vol hangt met kunst. Zou daar de oplossing voor de problemen liggen…?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit drie zussen. Constance, Eloïse en Florentine. Ze groeien op in een prachtig huis en vol met weelde. Ze hebben echter niets aan hun dubbele achternaam als het gaat om de geldzorgen die er bij ze ontstaat. Elke zus heeft wel een probleem in relationele sfeer. Eloïse is samen met Anneke en zij hebben twee zoons. Constance is getrouwd met Fred en samen hebben ze een dochter. En dan hebben we nog Florentine, zij heeft een moeilijk liefdesbestaan om het maar zachtjes uit te drukken.

De drie zussen hebben ieder hun eigen issues in hun relatie. Maar om die van Eloïse heb ik toch wel hard moeten lachen. Zij en Anneke hebben hun paarse vriend Henk in huis gehaald, en deze zorgt voor de nodige spanning. Eloïse vindt het tijd worden dat hij niet meer in hun nachtkastje ligt maar bij de vuilnis wordt gezet. Ik vond de humor hierin zo leuk, dat ik echt met een enorme glimlach heb zitten lezen. Gewoonweg omdat dit paarse product daadwerkelijk een naam heeft.

Constance merkt tijdens dit verhaal dat ze in de overgang zit. Zij ziet de dingen niet meer allemaal zo goed in en ze heeft veel moeite met de normale zaken. Echter legt zij op iedere slak zout en dat maakt dat ze in haar relatie met Fred argwaan krijgt over zijn afspraken.

Florentine heeft in het begin van het verhaal een relatie met haar baas die zijn vrouw gaat verlaten om haar. Je kunt natuurlijk al een en een bij elkaar optellen om te beseffen dat dit niet gaat gebeuren. Ze komt hierdoor zonder werk en zonder woonruimte te zitten.

Daarbij maken de zussen zich zorgen om hun moeder, die dementerende is. Ook vertrouwen ze de hulp die ze voor hun moeder hebben ingeschakeld niet helemaal. Hoe gaan de zussen hun problemen oplossen? Dat lees je allemaal in deze humoristische roman.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *