Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Niemand mag met kerst alleen zijn – Marloes Berghege

Ik kreeg van Vivian van LS Amsterdam een mailtje of ik interesse had om het nieuwe boek van Marloes te lezen. Ik ben dol op kerstverhalen, dus hier kon ik geen nee op zeggen :). Ik wil Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Niemand mag met kerst alleen zijn
Auteur: Marloes Berghege
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021032481

Korte samenvatting:

Niemand mag met kerst alleen zijn, punt. Toch besluit Josien een jaartje over te slaan als ze de dag voor kerst gedumpt wordt door haar jeugdliefde. Iedereen – inclusief Josien – is verbaasd, want hoe kan een kerstaholic als zij nou kerst overslaan? Kan ze dan niet ná de kerst beginnen met haar soloretraite? Nee. Josien is vastbesloten. Dit is wat ze nodig heeft om haar nieuwe leven als *slik* single op koers naar succes te zetten. Deze kerst brengt ze in haar eentje door. Althans, dat is de bedoeling…
Want een kerst alleen doorbrengen blijkt lastiger dan gedacht. Vrienden, familie, een kerstkoor, zelfs een hond in een roze trainingspak; de wereld lijkt haar maar niet met rust te willen laten. Tot grote frustratie van Josien. Haar kerst lijkt een grote mislukking te worden. Maar is dat wel zo? Is een kerst alleen wel écht wat ze nodig heeft – of wil?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit het oogpunt van Josien. Zij wordt de net voor kerst aan de kant gezet door Peter. Ze waren al samen sinds de middelbare school. Dit zag Josien niet aankomen. Ze besluit door een opmerking van Peter kerst alleen te vieren. Echter is Josien een echte kerstaholic en vooral haar familie weet niet wat ze overkomt wanneer ze meedeelt niet naar het mooie Limburg te komen. Ze is vastbesloten om kerstmis alleen te vieren.

Maar verschillende factoren gooien dan toch roet in het eten. Want de mensen om haar heen vinden niet dat ze kerst alleen moet vieren. Heel wat mensen komen aan haar voordeur voorbij. Het lijkt wel alsof mensen in de gaten hebben dat Josien gedumpt en alleen is, tot grote frustratie van haarzelf.

Wat ik als Limburger heel leuk vind is dat Marloes de Limburgse familie van Josien dialect laat praten in het verhaal.

In deze korte novelle van Marloes maakt Josien een hele rollercoaster aan emoties mee. Marloes weet dit leuk neer te zetten met hier en daar een vleugje humor. De frustratie van Josien komt ook goed naar voren in het verhaal en dat maakt dat je als lezer heerlijk achterover kunt zitten en je kunt onderdompelen in de kerstmis waarvan Josien denkt die alleen te gaan vieren. De combinatie van vriendschap, loyaliteit en liefde maakt het tot een ultieme mix en dit kerstverhaal is er gewoon een die moet lezen deze kerst!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *