Uitgeverij Nanda

Het hoogste woord – Nanda Roep

Ik mocht samen met een groep bloggers deze literaire feelgood lezen. Ik wil Uitgeverij Nanda bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het hoogste woord
Auteur: Nanda Roep
Uitgever: Uitgeverij Nanda
Ebook

Korte samenvatting:

Het is 2011. Het Nederlandse boekenvak begint te trillen op haar grondvesten en literair uitgeefster Liesbeth de Rooij wordt na jaren trouwe dienst ontslagen. Reden? Ze weigert youtubers te publiceren. Terwijl zij thuis haar gelijk zit te halen, krijgt de Nederlandse boekensector te maken met tegenslag na tegenslag. Intussen zijn er de kinderen die taalachterstanden oplopen. Min of meer uit nood start Liesbeth haar werk als vrijwillige taaljuf. Het lijkt een kloof die niet te overbruggen is… Op het schoolplein zijn Soraya en Cindy te vinden. Een jonge leerkracht en een oude, sexy, opzijgeschoven muzikante. Misschien kunnen ze iets aan elkaar hebben, maar voorlopig zijn ze dat niet van plan. Nee, ze maken zich meer zorgen over het aanstaande optreden van jonge internetster Nova. En er is nog altijd het onopgeloste mysterie van de bloedplas in het park… Dat Liesbeth meerdere dreigbrieven ontvangt, weten niemand en dat houdt Liesbeth dan ook angstvallig geheim. Dacht iemand haar met teksten te kunnen intimideren? Met tékst? Dan moet die toch echt van betere huize komen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Liesbeth de Rooij. Zij is een literair uitgeefster en wordt na jaren trouwe dienst ontslagen. Ze voelt zich hierdoor met de grond gelijk gemaakt, want ZIJ is de uitgeverij. Maar haar partner/baas heeft wel een alternatief voor haar gevonden. Op de school van een vriendin van zijn dochter is een achterstandsklasje dat wel wat extra hulp kan gebruiken. Misschien kan Liesbeth zich hier wel nuttig maken. Voor Liesbeth een ontzettende overgang waarover ze toch wel geruime tijd moet nadenken.
Dan krijgen we ook nog verschillende andere personages in dit verhaal. Zo leren we de excentrieke Cindy kennen. Zij doet wat ze wilt en zegt wat ze wilt, wat de ander vindt dat maakt haar niks uit. Voor mij toch wel een van de leukste personages in dit verhaal.

Echter weet het verhaal me totaal niet te pakken. Ik heb al eerder verhalen van Nanda mogen lezen, maar ik krijg bij dit boek toch echt het gevoel alsof ik alles van mijlenver tot me krijg. Iedereen blijft zo op afstand, het komt niet echt bij me binnen. Het lijkt voor mijn gevoel ook wel wat vlak geschreven. De emoties mis ik bij sommige passages enorm.

Ik denk dat je of dit verhaal geweldig vond of het juist niet voor je is. Maar dat kun je als lezer alleen bepalen door het zelf te lezen. Ik miste gewoon te veel de connectie met mijn personages.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *