Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Ook dat nog – Anya Niewierra & Merel Godelieve

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff het nieuwe boek van Anya Niewierra lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor deze kans.

Gegevens van dit boek:

Titel: Ook dat nog
Ateur: Anya Niewierra & Merel Godelieve
Uitgever: Luitingh-Sijthof
Ebook

Korte samenvatting:

In deze vrolijke dagboekroman over een gescheiden moeder in haar ‘tweede leven’, een millennial in een identiteitscrisis en een hippieoma in een bejaardenoord, leven we mee in het jaar waarin alles verandert.

Na haar scheiding moet de vijftiger Roos het doen met een saaie baan en een flatje. Roos is boos en schrijft haar frustraties van zich af. Wanneer dochter Maddy na een verbroken relatie bij Roos intrekt, lopen de spanningen hoog op en grijpt ook Maddy naar de pen.

Ondertussen belandt Oma Loes, een voormalige dolle mina, na een gebroken heup in een zorgcomplex tussen de ‘wandelende graftakken’. Haar activistische hart bloeit op en ze trekt weer ten strijde. Nu tegen de stereotypering van ouderen.

Wat vond ik ervan?:

Ik heb al eerder boeken van Niewierra mogen lezen. Toen ik zag dat er een dagboekroman kwam samen met haar dochter was ik enorm benieuwd of ze me in dit genre ook kon weten te raken zoals ze dat met haar thrillers kan doen.

We lezen dit verhaal vanuit moeder Roos en dochter Madelief. Beide pittige persoonlijkheden. Waar de een het hart op de tong heeft is de ander eerder de grijze muis die alleen van zich laat horen wanneer ze in een hoek gedreven wordt. Maar beide dames hebben het niet van een vreemde. Zij stammen af van Dolle Mina Loes. Oma Loes weet het zorgcomplex waar ze woont met regelmaat op de kop te zetten en zorgt dat die graftakken genoeg hebben om over te kletsen. Maar niet alleen Roos en Madelief krijgen een gezicht in deze roman, maar ook de andere dochter van Loes namelijk Marjolein. Weer een heel ander type als haar zus Roos maar zeker een persoonlijkheid die niet op haar mondje gevallen is. De combinatie van deze vrouwe oftwel De BITCHES is een schot in de roos.

Dit boek zit vol humor, powervrouwen en opkomen voor jezelf. Vol met liefde, vriendschap en zelf liefde. Een roman die zich ontzettend lekker laat lezen. Waar als je in je luie stoel zit heerlijk doorheen fladdert doordat de schrijfstijl zo prettig te lezen is. Maar zoals eerder genoemd is het de humor die er voor mij voor zorgt dat sommige beladen stukjes toch luchtig worden gegeven. De humor zorgt ervoor dat ik menig keer met een glimlach heb zitten lezen en stukjes tekst meerdere malen heb gelezen omdat ze zo geniaal zijn.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *