Uitgeverij Nieuw Amsterdam

Spookhoeve Ruinerwold – Silvan Schoonhoven & Marcel Vink

Ik zag op social media voorbij komen dat er een boek uitgebracht werd door Uitgeverij Nieuw Amsterdam over het gebeuren in Spookhoeve Ruinerwold. Ik was toch wel heel erg benieuwd wat er in het boek stond, aangezien het vrij kort na het hele gebeuren al uitkwam. Ik wil de uitgever bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Spookhoeve Ruinerwold
Auteur: Silvan Schoonhoven & Marcel Vink
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Aantal pagina’s: 174
ISBN: 9789046826867

Auteurs:

Silvan Schoonhoven (1974) en Marcel Vink (1973) zijn verslaggevers bij dagblad De Telegraaf. Schoonhoven schrijft over veiligheid, terrorisme en jihadsime. Hij studeerde religiewetenschap in Leiden en schreef een boek over de pinkstergemeente. Vink was jarenlang correspondent in Oost-Azië, werkte in verschillende landen in die regio en schreef uitgebreid over Noord- en Zuid-Korea.

Korte Samenvatting:

De verbijstering en het ongeloof waren groot na de politie-inval in een boerderij tussen de Drentse hunebedden. Vijf doodsbange kinderen werden bevrijd uit een duister schuilhol in de spookhoeve, waarna de wereldpers zich stortte op het mysterie. Hoe was het mogelijk dat een Nederlandse profeet zijn kinderen negen jaar kon opsluiten in een zelfgetimmerde Hof van Eden?
In Spookhoeve Ruinerwold ontrafelen Silvan Schoonhoven en Marcel Vink de raadselen rond de bezeten verlosser Gerrit Jan van D. Op basis van uniek materiaal en duizenden documenten geven ze een onthullende blik op het leven van de bioboer annex psycholoog die een eigen religie stichtte, zijn kinderen en volgelingen mishandelde en vrouwen in zijn netten verstrikte. Alles omdat hij geloofde dat hij de Aartsvader was en de nieuwe Messias op aarde.

Wat vond ik ervan?:

Vanaf het moment dat de agenten Ruinerwold binnen vallen word je als lezer beeldend rondgeleid door de hoeve en kun je je er een goed beeld bij maken.

Je krijgt in dit verhaal een kijkje in het leven van Gerrit Jan. Zijn jeugd, zijn studeertijd, zijn huwelijken, kortom zijn hele leven gaat aan je voorbij.

De wijze van leven van Gerrit in zijn hoeve komt op mij over als een hel. Hij is een echte manipulator. Zijn wil is wet. De lijfstraffen en mishandeling die hij zijn gezin laat ondergaan zijn niet te beschrijven.

De foto´s in het boek ervaar ik als prettig. Hierdoor krijg ik een beeld over hoe Gerrit eruitziet en hoe het er in de hoeve aan toe ging. Door de foto´s krijg ik een echt beeld en niet iets wat ik mezelf inbeeld door alleen het verhaal te lezen.

Gerrit heeft door zijn beroerte nooit kunnen vertellen hoe of wat. Hierdoor krijg je alleen informatie van de getuige, zijn kinderen en Josef. Ik heb het gevoel in dit verhaal iets te missen. Het voelt niet helemaal af.

Al met al heb ik het boek met veel fascinatie gelezen. Soms zelfs ontdaan door wat ik las. Het geeft je een klein kijkje in hoe het eraan toe ging. Maar ik ben bang dat we nooit de hele waarheid zullen weten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *