Karakter Uitgevers

Mr. Nobody – Catherine Steadman

Ik zag dit boek voorbij komen bij Karakter uitgevers. Ik vond de cover meteen aanspreken. Ik heb Karakter een mail gestuurd en wil ze dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens:

Titel: Mr. Nobody
Auteur: Catherine Steadman
Uitgever: Karakter
Aantal pagina’s paperback: 376
ISBN: 9789045219561

Auteur:

Catherine Steadman komt uit Londen en is actrice. Ze speelde onder andere in de populaire serie Downtown Abbey. Eerder verscheen haar debuut ‘De duik’ dat zeer positief is ontvangen.

Korte Samenvatting:

Wie is Mr. Nobody? Iedereen toont belangstelling voor de man die half bewusteloos op een Engels strand wordt gevonden – zonder papieren en niet in staat om te praten. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem al Mr. Nobody. Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden.

Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?

Cover:

De cover laat een persoon op een verlaten strand zien. Mooie blauw/groene lucht, de zee en het strand. De kleurensamenstelling zorgt ervoor dat ik meteen naar deze cover kijk, waardoor ik er zeker in de boekhandel niet langs zou lopen.

Het verhaal:

Op het strand wordt een man gevonden, hij heeft een hoofdwond en is niet tot spreken in staat. De politie en het ziekenhuispersoneel staan voor een raadsel.
Neuropsychiater Dr Emma Lewis wordt door andere arten in de neurologie gevraagd of zij dit onderzoek wil lijden. Of zij wil uitvinden wat er met deze man aan de hand is. Ze is enorm gefascineerd door wat deze man heeft en gaat meteen aan het werk. Hiervoor moet ze terug naar haar geboortedorp, waar zij niet graag komt, naar aanleiding van het verleden.
Wanneer Emma en de patiënt contact met elkaar krijgen komen er steeds meer herinneringen naar boven bij de patiënt, waardoor hij Emma op het verkeerde been zet. Wat is hier aan de hand?

Wat vond ik ervan?:

Je duikt meteen in het het onderzoek naar de onbekende man die ze op het strand vinden. Waardoor naar mijn mening het meteen mysterieus wordt. Want je wilt weten hoe hij daar terecht is gekomen. Wat er met hem gebeurd is. En wie hij is.

De personages in dit boeken komen goed in beeld. Ze worden zo beschreven dat je een goed beeld van ze kan maken.
Dokter Emma Lewis krijgt een zeldzame kans om de gevonden man te helpen, hij heeft last van geheugenverlies. Voor Emma ook spannend want ze moet terug naar haar geboortedorp, waar ze niet al te fijne herinneringen aan heeft. De strijd die zij aangaat met haar eigen herinneringen zorgen voor meer diepgang in het verhaal voor mijn gevoel.

De spanning wordt per hoofdstuk voelbaarder wanneer de stukjes in elkaar passen en je het geheel achter het verhaal gaat zien. Als lezer roepen deze stukjes ook wel steeds meer vragen op, die dan met en met weer beantwoord worden wanneer je verder in het verhaal raakt.

Het verhaal is lekker vlot geschreven waardoor ik zo door het verhaal heen ging. Erg prettig.

Voor mij toch wel een boek met een verrassend einde, ik dacht het uitgedokterd te hebben, maar mijn ingeving was verkeerd. Tof als een verhaal me zo op het verkeerde been kan zetten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *