Uitgeverij Querido

De mooiste Jubelientjes – Hans Hagen

Ik mocht voor Uitgeverij Querido en de Perfecte Buren samen met mijn dochter dit mooie boek lezen en recenseren. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De mooiste Jubelientjes
Auteur: Hans Hagen
Uitgever: Querido
Aantal pagina’s paperback: 171
ISBN: 9789045125169

Auteur:

Hans Hagen is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 1980 debuteerde hij met Elke dag een hokje. Op dat moment was hij nog docent Nederlands en Geschiedenis. Later werkte hij ook nog bij het kindertijdschrift Taptoe. Vanaf 1987 werd Hagen fulltime schrijver. Hij bracht een hele reeks boeken uit waarvoor hij veel prijzen won, zoals een Gouden Griffel, vijf Zilveren Griffels en een aantal Vlag en Wimpels. Voor Verkocht kreeg hij de Woutertje Pieterse Prijs. Ook maakte hij een aantal prentenboeken en dichtbundels met zijn vrouw Monique Hagen, waaronder de bundel Jij bent de liefste, waarvan maar liefst 250.000 exemplaren verkocht werden. Van 2017 tot 2019 zijn Hans en Monique Hagen de kinderboekenambassadeurs van Nederland.

Korte Samenvatting:

40 verhalen die telkens weer verrassen, ontroeren en vrolijk stemmen. En dat komt niet alleen door de sprankelend eigenwijze Jubelientje, maar zeker ook door haar fantastische oma. Zij bewaart haar goede humeur tot Jubelientje het laatste dropje opeet, het dropje dat voor oma bestemd was… dan grijpt oma in. Ze gaat een zak laatste dropjes kopen; het eerste dropje is voor Jubelientje en alle laatste dropjes houdt oma zelf.

Wat vond ik ervan?:

Voor mij is de cover van dit boek alsof ik terug in de tijd ga. Ik verslond als jong meisje de Jubelientje boeken. Wat was het fijn om dit weer voor ogen te krijgen. Nog leuker om te zien was dat mijn dochter na het zien van de cover meteen in het boek begon te lezen. Dan maakt mijn moeder/boekenhart een sprongetje.

De cover bestaat uit allemaal prentjes van Jubelientje. Allen even vrolijk van kleur en  meteen een eyecatcher als je het mij vraagt.

Het boek bevat 40 Jubelientje verhalen die al eerder verschenen zijn in de bekende boeken. Hans Hagen heeft deze bundel gemaakt omdat hij in 2020 veertig jaar schrijver is.

Heerlijk om weer in het leven van Jubelientje te mogen duiken samen met haar oma en niet te vergeten Dirk-Jan.

De avonturen die ze beleven zijn eigentijds. Ze zijn voor iedereen van toepassing. Ze zitten vol met spanning, humor, vriendschap en de nodige levenslessen. Er komen verschillende emoties aanbod, waardoor het allemaal wat meer diepgang krijgt.

De onvoorwaardelijke liefde tussen oma en Jubelientje raakt je als lezer keer op keer. Niets komt er tussen die twee.
De situaties die we lezen zijn er die ons in het dagelijks leven ook overkomen. Dit maakt het boek echt en kunnen we het ons visualiseren.

De zinnen hebben een fijne lengte en de hoofdstukken zijn niet te lang. Daardoor zijn deze verhaaltjes ook te lezen door beginnende lezers. Maar natuurlijk zijn ze ook leuk om voorgelezen te worden. Ieder stukje tekst wordt afgewisseld met een mooie illustratie.

De illustraties van Philip Hopman passen goed bij de verhalen die Hans Hagen ons geeft. Zwierig, kleurrijk en levensecht.

Ons favoriete verhaaltje uit deze bundel is ‘Geheimtaal’. Mijn dochter praat ook soms in haar eigen taal en ze vond het erg leuk om terug te lezen dat Jubielentje en Dirk-Jan dat ook doen. En dat zelfs oma erin mee gaat. Want dat doet onze oma niet… Wat is de oma van Jubelientje gaaf!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *