Uitgeverij Zomer & Keuning

Foodtruck Fiësta trilogie – Saskia M.N. Oudshoorn

Ik mocht van Uitgeverij Zomer & Keuning mee lezen in de alternatieve blogtour van de nieuwste feelgood-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Ik wil de uitgever bedanken voor de epubs en de prenten.

Gegevens van dit boek:

Titel: In de ijskast – een ijskoude klus – meisje met het ijsje
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Zomer & Keuning

Korte samenvatting:

In de ijskast: Bertina – Tinus voor vrienden – besluit dat ze een sabbatical van haar studie wil. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in het leren en ze is nu aan haar tweede studie bezig. Maar dat gaat allemaal in de ijskast als ze een foodtruck koopt op Marktplaats. Haar retro ijstruck geeft na een paar kilometer al de geest, en dan is het Mats die haar kan helpen met opknappen. Ongemakkelijk…
Een ijskoude klus: Tinus krijgt hulp bij het opknappen van de ijswagen van Mats en andersom helpt ze hem met zijn website en social media. Ze krijgen het gevoel dat ze elkaar nooit helemaal hebben losgelaten, maar Mats heeft een vriendin en Tinus heeft een collega die werk van haar maakt.
Meisje met het ijsje: Tinus maakt zich klaar voor haar eerste festival. Ze moet alle gedoe met Mats even vergeten en zich gewoon richten op haar ijstruck, dat lijkt haar veel beter. Haar wagen Meisje met het ijsje staat naast Sammies Saté en ze blijken hetzelfde festivalschema te hebben. Zo leuk! De eerste festivaldag is een groot succes. Voordat ze naar huis gaat, blijft Tinus nog even naar de muziek luisteren. En dan klimt er in haar ooghoek ineens iemand over het hek… 

Wat vond ik ervan?

Wat een heerlijke serie. Dit is niet het eerste werk dat ik mag lezen van deze schrijfster. Haar schrijfstijl weet me iedere keer weer te pakken en dat was ook zeker bij dit verhaal.
In de ijskast begint met Bertina, voor vrienden ook wel Tinus. Zij heeft nu eventjes genoeg van het studeren en wil een tussenjaar pakken. Hierin wil ze graag rond gaan touren met een foodtruck. Via Marktplaats weet ze een op de kop te tikken. Na een paar kilometer begeeft ie het en is Tinus genoodzaakt haar vader te bellen. Deze weet wel iemand die haar kan komen helpen. En dan in eens staat ze oog in oog met haar jeugdliefde Mats. Heerlijke cliffhanger van dit eerste deel waardoor ik meteen wil doorlezen.

Een ijskoude klus gaat verder waar het eerste deel gebleven is. Tinus krijgt hulp bij het in orde maken van haar foodtruck. Maar je merkt dat er nog dingen niet besproken zijn tussen haar Mats waardoor je het soms gevoel voelt knetteren wanneer je aan het lezen bent. Deze twee zijn toch gewoon voor elkaar gemaakt? De chemie die ze hebben spat van de bladzijdes af.

Meisje met het ijsje is het laatste deel in deze trilogie. Tinus staat daadwerkelijk op een festival en heeft de tijd van haar leven. Wanneer ze afgepijgerd van de hele dag werken nog even bij haar truck blijft zitten en muziek luistert komt er iemand die ze niet verwacht had… Je merkt dat we in dit laatste deel naar iets toewerken, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Ik kan dit einde waarderen als feelgood-fan.

Wat een heerlijke feelgood trilogie. Vol vriendschap, oud zeer, liefde en vooral gaan voor je passie! Echt een mooie boodschap. Al is de weg nog zo hobbelig, als je iets wilt dan moet je ervoor werken. Een heerlijke feelgood-trilogie waar van je gewoon kunt genieten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *