Uitgeverij Zomer & Keuning

Ferry Lane 3 – De regenboog naar Ferry Lane – Nicola May

Ik mocht voor Uitgeverij Zomer & Keuning meelezen in de blogtour rondom het derde deel van de Ferry Lane-serie. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: De regenboog naar Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina´s paperback: 318
ISBN: 9789020545876

Korte samenvatting:

In ‘De regenboog naar Ferry Lane’, het laatste deel van de Ferry Lane-serie van Nicola May, wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit laatste deel vanuit personage Glanna. Zij heeft een verleden waar ze de vrouw door is geworden die ze nu is. Ze komt voor haar fouten uit en maakt het beste ervan. Glanna heeft een relatie met Oliver gehad, echter wilde deze graag kinderen en dat zag Glanna niet zitten. Uiteindelijk is dit een reden voor de twee om niet meer met elkaar door te gaan. Ze is een kunstenaar in hart en nieren en is dan ook enorm verrast wanneer ze de mysterieuze Isaac Benson ontmoet.

Glanna is een sprankelende persoonlijkheid, echter leeft ze vrij terug getrokken. Ze vindt het leven best zo. Door verschillende personen om haar heen durft ze toch meer naar buiten te komen en laat ze steeds meer van zichzelf zien. Wanneer er een schilderij wordt gestolen uit de galerij van Glanna is ze in alle staten, ze ziet verschillende vriendschappen weer te niet vallen. Echter schijnt achter de regenboog nog steeds de zon en ook voor Glanna is dat zeker het geval.
Isaac Benson leren we kennen in dit verhaal. Hij is zeer mysterieus en het kost Glanna moeite om door zijn muur te breken. Maar wanneer haar dit dan eindelijk lukt zorgen omstanders dat Isaac zijn muur snel weer optrekt. Of dit nog goed gaat komen?

Een mooi afsluitend deel van de Ferry Lane-reeks. We krijgen ook nog een kijkje in het leven van de andere bewoners van Ferry Lane. De ontwikkeling hiervan is erg leuk, want ook hierin zie je mensen groeien. Ik heb wederom genoten van mijn terug keer op Ferry Lane. Jammer dat ik er niet meer zal mogen verblijven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *