Van Driel Uitgevers

Kerst samen met jou – Leontine Gaasenbeek

Van Driel Uitgevers vroeg via social media naar bloggers die samen met een andere blogger een duorecensie wilden maken over het boek ‘Kerst samen met jou’. Ik wist direct met wie ik dit duo wilde vormen, namelijk mijn lieve boekenvriendin Femleest.

Gegevens van dit boek:

Titel: samen met jou
Auteur: Leontine Gaasenbeek
Uitgever: Van Driel
Aantal pagina’s: 22
ISBN: 9789493200371

Korte samenvatting:

Kom jij deze kerst bij mij?
Dan kunnen we samen kerstfeest vieren.
We bakken koekjes, zingen liedjes
en gaan het hele huis versieren.

Jij bent deze kerst bij mij,
ik ben gelukkig en oh zo blij!
Kerst met jou is het allerfijnste,
vier je het volgend jaar weer bij mij?

Wat vonden wij ervan?:

De cover heeft een lieve uitstraling, dat zorgt ervoor dat ik het ook zeker in een winkel op zou pakken om nader te bekijken. Het verhaal laat zich makkelijk lezen, het is namelijk om rijm geschreven. De illustraties zijn zeker een toevoeging aan het geheel. Een mooi boek dat gaat over het vieren van kerst en bovenal liefde voor elkaar.

Waar mijn lieve vriendin Femke haar bak-skills in heeft gezet heb ik haar een aantal vragen gesteld en een korte This or That voorgelegd.

Vragen aan Femke:

1. Met wie vier jij het liefst kerst
Ik vier het liefste kerst samen met mijn gezin. In de ochtend gezellig rond de boom zitten en samen de cadeautjes openmaken. Waarna we gaan beginnen aan het kerstontbijt. De rest van de dag doen we dan lekker rustig aan. 

2. Koken jullie uitgebreid met deze dagen
Uitgebreid koken doe ik altijd graag met de feestdagen. Een aantal weken van tevoren bedenk ik al een menu. Waarvan we dan gezamenlijk heerlijk van gaan smullen. 

3. Wat is je favoriete maaltijd met kerst
Stoofvlees is sinds vorig jaar een grote hit bij ons, dit gaan we dit jaar dan ook zeker nog een keer maken. Hopelijk wordt die net zo lekker als vorig jaar. 

4. Wat is je mooiste kerst herinnering
Mijn mooiste herinnering is de eerste keer kerst samen met onze dochter Faylina. Al moet ik eerlijk toegeven dat het elk jaar leuker wordt, Faylina snapt het steeds beter. We kijken er dan ook alweer naar uit om kerst samen te gaan vieren. Want dat blije koppie is dan waar je het voor doet. 

This or That?

Kersttrui / chique gekleed – Chique gekleed, met de feestdagen zie ik er altijd graag op mijn mooiste uit. 
Kerstmis / oud en nieuw – Kerstmis!! Oud&nieuw vind ik altijd zo’n moetje om dan tot 12 uur op te blijven. Normaal slaap ik dan al lang šŸ˜‰
Warme chocolademelk / thee – Zeker weten thee! 
Gourmetten / steengrillen – Steengrillen, al zou ik het verschil waarschijnlijk niet eens proeven. 
Kerstmuziek / gewone muziek – Kerstmuziek, liefst al een maand van tevoren. 

Kilometers van elkaar af maar toch samen met Kerst. Onze twee zonnestraaltjes!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *