VBK media

De kluts kwijt – Vannessa Thuyns

Vannessa Thuyns plaatste een oproep op social media of er bloggers waren die De Kluts kwijt nog niet gelezen hadden. En of deze dan mee wilden lezen in een blogtour. Nu heb ik al wat verhalen van haar mogen lezen dus heb direct een mail gestuurd dat ik mee wilde doen. Dankjewel VBK Media voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De kluts kwijt
Auteur: Vannessa Thuyns
UItgever: VBK Media
Aantal pagina´s: 303
ISBN: 9789032520144

Korte samenvatting:

Verovert stunteljournalist Naomi het hart van topchef Jonas of wordt het herrie in de keuken?

Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaand artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch? Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken.

Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. Maar wat als Jonas’ verleden te heftig is om te delen met de buitenwereld en Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan gewoon aardig vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Naomi. Ze neemt een voorstel aan van haar ex om haar ouders te helpen. Maar dit voorstel is eigenlijk onmogelijk, maar ze wil alles gedaan hebben. Naomi is journalist, maar ze moet zich voor gaan doen als een culinair journalist. Ze moet een diepgaand interview schrijven over de chef-kok die in het restaurant staat van haar ex Terence. Het begint direct al goed want de chef-kok die ze moet gaan interviewen is een erg stugge man. Jonas moet niets hebben van journalisten en dat is direct te merken.

Naomi doet haar stinkende best om Jonas anders te laten kijken naar haar. Zodat ze toch dat artikel kan schrijven en ze haar ouders kan helpen. De vader van Naomi belandt in de laatste fase van Alzheimer en hij is de kluts kwijt. Er komt steeds meer druk te staan op Naomi om dat artikel op tijd te leveren.

Een feelgood verhaal met een bitter randje. Dit randje bestaat uit de ziekte van de vader van Naomi. Dit onderwerp zorgt ervoor dat het verhaal meer diepgang heeft. Je snapt wat Naomi wilt doen. En Terrence, haar ex, laten we het er maar op houden dat hij mijn minst favoriete personage is in dit boek. Maar dat mag de pret niet drukken.
Jonas laat gaandeweg het verhaal steeds meer van zichzelf zien. Hij wordt opener naar Naomi toe en de twee bouwen toch wel iets van een vriendschap op. Maar tijdens een tripje voor het werk slaat daar dan toch de vlam over? Ze geven aan dat ze het bij een keer willen laten. Maar je merkt als lezer maar al te goed dat er een bepaalde spanning tussen de twee personages is. Echt een feelgood op deze manier.

Ik heb enorm genoten van de schrijfstijl van Thuyns, ondanks het soms wat droevige onderwerp, weet ze je toch met een glimlach achter haar boek te laten zitten. Ze humor die zij gebruikt is echt heerlijk.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *