Gloude Publishing

Een Rebel-Mysterie 2 – Nachtvlucht – Eva Burgers

Na het lezen van het eerste deel met Rebel in de hoofdrol was ik enorm benieuwd naar hoe het verder zou gaan. Ik wil Gloude Publishing bedanken voor het recensie-exemplaar van Nachtvlucht.

Gegevens van dit boek:

Titel: Nachtvlucht
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Gloude Publishing
Aantal pagina´s: 173
ISBN: 9789493041325

Korte samenvatting:

Sinds de ouders van Rebel (17) zes jaar geleden bij een hotelbrand zijn omgekomen woont ze samen met haar tante Marly. In de jeugdthrillerserie Afslag Zuid volgen we haar belevenissen met haar friends for life Kai en Oliver, afgewisseld met haar oude dagboeknotities en berichten van het politiefront. In Nachtvlucht wordt een leraar op school bedreigd. Rebel is daar getuige van en biedt hem hulp aan, maar de docent wimpelt haar af. De vrienden gaan zonder aarzelen op onderzoek uit en zijn daarbij de politie telkens een stapje voor. Maar rechercheur Peter neemt hen dat niet in dank af. En net als ze denken te weten wie er achter de bedreiging zit, verdwijnt Oliver. 

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit deel vanuit Rebel. Samen met haar vrienden Kai en Oliver onderzoekt zij dingen. Zo heeft ze in deel een achterhaald wie er achter de hotelbrand zat waarbij haar ouders zijn omgekomen.
In Nachtvlucht wordt een leraar bedreigt. De vrienden gaan op onderzoek uit waarbij ze telkens de politie een stap voor zijn. Dit wordt hen niet in dank afgenomen.

Wat ik prettig vind aan deze jeugdthriller is dat je informatie krijgt door terugblikken in het verleden en dit zorgt toch wel voor een verhaal dat rond is.
De jongeren gaan weer op onderzoek uit. Rebel neemt contact op met rechercheur Peter omdat ze de link met de politie wel fijn vind. Er is dan wel geen sprake van samenwerking maar Peter beloofd dat hij zich als hij tijd heeft ook in de zaak gaat verdiepen. Maar Rebel gaat natuurlijk ook zelf op onderzoek uit. En dit zorgt voor spannende momenten.

Een jeugdthriller die zich makkelijk laat lezen. Echter valt me wel op dat er soms makkelijk wordt omgegaan met bepaalde situaties. Bijvoorbeeld dat Peter enorme werkdruk heeft waardoor hij Rebel niet kan helpen. Maar twee bladzijdes verder kan hij zich helemaal in het onderzoek storten. Dit zorgt er toch wel voor dat ik iets met een opgetrokken wenkbrauw aan het lezen ben. Want dat is niet 1-2-3 opgelost zeg maar. Gelukkig doet dit geen afbreuk aan het verhaal. Het was een leuk tweede deel in deze reeks voor de jeugd.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *