Xander Uitgevers

Achter de schermen 1 – Sensation Island – Thysia Huisman

Als fan van reality programma´s was ik direct nieuwsgierig toen ik zag dat dit boek uitkwam. Ik wil Xander Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Sensation Island
Auteur: Thysia Huisman
Uitgever: Xander
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789401621205

Korte samenvatting:

In de sinistere thriller Sensation Island, het eerste deel in de Achter de schermen-reeks van Thysia Huisman, gaat de jonge onderzoeksjournalist Puck undercover bij het beruchte realityprogramma Sensation Island om te onderzoeken of de geruchten over manipulatie van kandidaten waar zijn. Dit seizoen moet het programma heftiger en spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat? Puck belandt al snel in een maalstroom van leugens, verleiding en… moord? Welke geheimen verbergt de charismatische presentator Dennis? En hoever gaat de snoeiharde uitvoerend producent Kat om te scoren?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Puck, een onderzoeksjournaliste die undercover gaat bij het programma Sensation Island. Er gaan namelijk geruchten dat het op dat eiland niet allemaal rozengeur en maneschijn is, dat er dingen gebeuren die het daglicht niet mogen zien. Puck woont samen met haar vriend Joep en wil met deze undercover actie graag helderheid scheppen.
We lezen ook vanuit Kat, zij is de producent van het programma. Zodra Jim bevelen roept doet Kat wat van haar gevraagd wordt. Zij moet maar alles zien op te lossen en voor Jim is alles met geld te koop. Van Kat zien we ook een beetje van haar thuissituatie. Ze is een echte workaholic en heeft daarbij haar zorgen voor haar vader die gediagnosticeerd is met Alzheimer.

Puck heeft al vrij snel door wie ze in de gaten moet houden wil ze de informatie inwinnen die ze nodig heeft om hier een item van te kunnen maken. Haar privé stukje komt maar een enkele keer naar voren, daar waar die van Kat toch wel wat vaker om het hoekje komt kijken. Wat ik mis is de diepgang bij de personages, doordat deze ontbreken blijft het een beetje vlak. Waardoor ik geen verbinding voel met ze.

De thriller laat zich makkelijk weglezen. Ik las op Hebban dat het een echt boek is voor de lezers van Suzanne Vermeer en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. De ene situatie volgt de ander waardoor je blijft lezen. Het is niet bloedstollend maar de spanning zit er toch wel in. Sommige dingen zijn wat voorspelbaar maar dat mag de pret niet drukken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *