Xander Uitgevers

Bram en het droomengeltje – Lucinda Riley & Harry Whittaker

Samen met Britt mag ik dit kinderboek lezen. Wij willen Xander Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Bram en het droomengeltje
Auteur: Lucinda Riley & Harry Whittaker
Uitgever: Xander
Aantal pagina’s: 52
ISBN: 9789401613163

Korte samenvatting:

Lucinda Riley schrijft samen met haar zoon Harry Whittaker voor kinderen de Beschermengel-serie. Harry bracht de eerste jaren van zijn leven door op het Ierse platteland, met een slechte televisieverbinding (en zeker geen iPad). Lucinda vermaakte hem daarom door eindeloos verhaaltjes te vertellen. Dat zorgde ervoor dat ook Harry zich ontpopte tot verhalenverteller en een bekroonde radiopresentator voor de BBC werd. Harry en Lucinda hopen met Bram en het droomengeltje warmte te verspreiden onder hun lezers en hun (klein)kinderen. Want wie weleens bang is in het donker vindt troost in het verhaal van Bram, die naar een groot, oud huis verhuist en daar maar niet in slaap kan komen…

Wat vonden wij ervan?:

Wat super gaaf om te zien dat er een kinderboek van Lucinda Riley uit is. Ik zelf heb de Zeven Zussen-serie van deze schrijfster al gelezen en was enthousiast. Zo benieuwd of ze het boekenhart van mijn dochter ook voor zich wint met dit eerste deel in haar Beschermengeltjes reeks.Wat een ontzettende mooie cover heeft dit boek. Britt is meteen gefascineerd door de gouden aspecten die mooi glinsteren.Op de voorkant zien we een jongen en een engeltje. Wij denken dan meteen dat dit Bram en het droomengeltje zijn zoals de titel aangeeft. Leuk om er meteen een beeld bij te krijgen.

We vinden de cover al mooi maar de illustraties aan de binnenkant zijn zeker ook een lust voor het oog. Mooie zachte kleuren worden gebruikt en de tekeningen zijn goed gedetailleerd. Sommige pagina’s zijn in zijn geheel een illustratie, andere pagina’s bevatten kleine prentjes. Allen even mooi uitgewerkt.

In dit verhaal verhuizen we samen met Bram en zijn vader en moeder mee naar het platteland. Ze gaan van een kleine flat naar een mooi huis met heel veel ruimte eromheen waar Bram kan spelen.Wanneer hij de eerste nacht gaat slapen wordt hij wakker van een raar geluid. Hij ziet een groot geel/oranje oog bij zijn raam en is meteen bang voor dit monster.Ik merk tijdens het lezen van dit stuk dat Britt ook die angst voelt. Je ziet alleen het oog, waardoor je er verder geen beeld van kan maken. Hierdoor loopt de spanning goed op.Wanneer Bram voor de tweede nacht achter elkaar oog in oog komt te staan met dit “monster” komt droomengel Lot in het verhaal. Zij krijgt in de lucht de hulpvraag van Bram door en komt via de wolkjes naar beneden om hem te helpen.

Hadden we dit boek maar eerder gehad! Britt is een hele tijd bang geweest in het donker. En dit boek was dan zeker weten een handvat geweest in het verhelpen van dit probleem. Lot de droomengel legt uit hoe dromen werken en dat het vaak gewoon onze gedachten zijn. Zeker een aanrader voorouders met kinderen die bang zijn voor of in het donker.Wanneer Lot in het verhaal komt ga je langzaam naar een oplossing toe. Hierdoor komt de spanning even op zijn hoogst en vervolgens komt er een mooi einde aan dit verhaal.
Wij hebben achterin het boek gezien dat er nog meer boeken uitkomen in deze Beschermengeltjesreeks van Lucinda Riley. Wij gaan hier zeker naar uitkijken want dit eerste deel heeft onze verwachtingen helemaal waar gemaakt.

Deze recensie is eerder verschenen bij Perfecte Buren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *