Uitgeverij Zomer & Keuning,  Zomer & Keuning

Raak me.niet.-serie 3 – Vergeet ons. niet. – Laura Kneidl

Van Uitgeverij Zomer & Keuning mocht ik het derde deel in de Raak me.niet.serie ontvangen. Hiervoor wil ik de uitgeverij bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vergeet ons. niet.
Auteur: Laura Kneidl
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina´s: 413
ISBN: 9789020555004

Korte samenvatting:

Er is maar één ding dat April wil: iemand ontmoeten die haar hart sneller zal doen kloppen. De enige man die dit ooit voor elkaar heeft gekregen is Gavin, de beste vriend van haar broer. Vijf jaar geleden waren ze close, maar nu is er alleen nog woede en verdriet. April probeert hem te vergeten, maar als Gavins vader overlijdt en Aprils broer vraagt of zij een beetje op Gavin wil letten, kan April eigenlijk geen nee zeggen, ook al weet ze dat ze haar eigen hart op het spel zet…

Wat vond ik ervan?:

April en Gavin gaan al way back. Gavin is namelijk de beste vriend van Luca, de broer van April. Ze hebben vroeger aardig wat uurtjes samen doorgebracht. Totdat Gavin een afstand tussen hen creeerde. Hij heeft de vriendschap met Luca nooit opgegeven, maar voor April heeft hij niet veel moeite meer gedaan. Ze tolereren elkaar omdat Luca hun verbindende factor is.
Nu Gavin vervangende woonruimte zoekt vraagt hij of hij in het appartement van Luca en April mag crashen. Wanneer dit langer duurt dan wat hij dacht, maakt Luca plaats en gaat tijdelijk bij zijn vriendin Sage slapen.
Hoe moet het nu verder tussen April en Gavin?

De spanning tussen Gavin en April is er nog steeds. Je merkt dat er iets onuitgesproken tussen hun inhangt waardoor het soms ‘knettert’. Heerlijk om dit zo te mogen lezen. Steeds meer komen ze tot eenander en dat maakt dat ze anders naar hun ‘vriendschap’ gaan kijken.

Daarbij is April druk met haar SHS project. Hiermee wil ze medestudenten die het niet zo breed hebben helpen. Samen met de rector school maakt ze grote stappen met het opzetten hiervan.

Gavin blijft wat mysterieus, hij heeft twee baantjes en is soms een tijdje ‘van de aardbodem’ verdwenen. Beetje bij beetje krijgen we informatie waarmee we dit kunnen invullen. Het geeft het personage Gavin meer inhoud. Rouw, verslaving en zelfmoord komen aan bod in dit verhaal.

Een derde deel in een reeks dat zich weer makkelijk laat lezen. De personages kennen we al. In de voorgaande twee delen lagen Luca en Sage onder het vergrootglas. Nu krijgen we meer te zien van April en Gavin. Ik kan me nu met het dichtslaan van dit derde deel alweer verheugen op deel vier in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *