Uitgeverij Zomer & Keuning

De kleine theetuin in de duinen – Anne West

Ik zag dit boek bij Uitgeverij Zomer & Keuning voorbij komen en was meteen geïntrigeerd door de cover. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de kleine theetuin in de duinen
Auteur: Anne West
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN: 9789020543445

Korte samenvatting:

Reis mee naar Texel in ‘De kleine theetuin in de duinen’ van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. Anne West brengt met dit eerste deel van een gloednieuwe trilogie een feelgoodroman vol warmte, sfeer en herkenbare details.

Wat vond ik van dit boek?:

We lezen dit boek vanuit de nichtjes Fleur en Rosa. Zij kwamen vroeger heel veel bij hun grootouders in de Texelse duinen. De nichtjes waren dikke vriendinnen. Helaas is dit nu jaren later niet meer te zien. De meiden hebben onenigheid gehad en hun vriendschap is enorm bekoeld. Ze werken samen in een zelf opgezet concern. De samenwerking gaat door, maar de twee zijn uiterst zakelijk naar elkaar toe.

De schrijfstijl van West ervaar ik als erg prettig. Op een luchtige manier worden we meegenomen in het leven van de nichtjes. Beide enorm belast met de onrust die er tussen hun vaart. Wanneer iemand hulp nodig heeft en de meiden dit zien als het ultieme vlucht moment lijkt er rust te ontstaan. Lees goed, lijkt. Meer ga ik ook niet verklappen, want dan spoiler ik.

De vriendschappen in dit boek, van kort tot lang, worden mooi uitgewerkt en er zit zeker tussen de nichtjes een diepgang in. We lezen hoe beide struggelen met hun leven, met hoe anderen hun leven zien. Maar ook hoe ze het zelf voor zich zien. Ze maken grote stappen om zichzelf terug te vinden en gaan hier zeker ook in tegen wat andere van hun verwachten. Een boek dat je laat inzien dat kiezen voor jezelf altijd het beste is. Je moet zelf wat van je leven maken. Dit is een heerlijk eerste deel en ik ben benieuwd wat we nog gaan meemaken in deze serie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *