Ambo|Anthos,  Uitgeverij Ambo|Anthos

Perfecte dood – Helen Fields

Toen ik het derde deel in deze reeks van Helen Fields voorbij zag komen wist ik die wil ik lezen. De eerste twee delen hadden me enorm verrast. Ik wil Uitgeverij Ambo|Anthos bedanken voor de epub, ik kocht mezelf de paperback.

Gegevens van dit boek:

Titel: Perfecte dood
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina’s paperback: 450
ISBN: 9789026354281

Korte samenvatting:

Perfecte dood van Helen Fields is het derde deel in de serie rondom Luc Callanach en Ava Turner. Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt. Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand te observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak… 

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer in de huid te kruipen van Ava en Luc. De twee personages die ik de voorgaande twee delen in mijn hart heb gesloten. Beide zo apart en soms tegendraads, maar voor mij fijne personages.

In dit derde deel heeft een seriemoordenaar Edinburgh enorm in zijn greep, maar daar zijn de twee nog niet achter. De moordenaar slaat gewetenloos toe, maar heeft het tot in de puntjes voorbereid.

We lopen mee met Luc en Ava, beide bezig met een andere zaak maar altijd in staat om de ander te helpen. Ook op privé vlak weten de rechercheurs elkaar te raken. Ava is in dit deel weer heerlijk koppig, ze doet wat ze wilt. Geeft geen uitleg, dit doet ze pas nadat iets of grandioos mis gaat of de missie geslaagd is. En dat werkt niet altijd in haar voordeel. Luc komt in dit deel wederom onder enorme druk te staan, op werk en privéterrein. Maar weet zijn hoofd koel te houden. De spanning zit er weer goed in. In beide verhaallijnen als je het mij vraagt.
De personages die aanbod komen tijdens de doorzoekingen, onderzoeken etc worden allemaal goed beschreven en benoemt. Je krijgt een beeld van de mensen en dit maakt dat het verhaal je nog makkelijk ligt. Je merkt dat de achtergrond van de schrijfster zeker een diepgang in het verhaal geeft, alles is na te kijken, het wordt allemaal volgens het boekje gedaan. Het stuk over de corruptie vond ik erg fascinerend om te lezen.

Zonder te spoileren kan ik je zeggen dat je in dit derde deel omtrent Ava en Luc op het laatst echt even op je nagels gaat bijten. Want krijgen ze de doorbraak die ze voor ogen hebben of moeten ze het bekopen met minder? Ik heb weer genoten van dit derde deel en ben erg blij dat deel vier nog op de stapel ligt om te worden gelezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *