AW Bruna Uitgevers

Dicht bij jou – Karen Cleveland

Ik zag bij A.W Bruna Uitgevers het boek ‘Dicht bij jou’ voorbij komen. Ik was meteen geinteresseerd in dit verhaal na het lezen van de flaptekst en het zien van de cover. Ik wil AW Bruna dan ook bedanken voor het verzenden van het boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dicht bij jou
Auteur: Karen Cleveland
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 384
ISBN: 9789400511590

Auteur:

Karen Cleveland heeft acht als analist voor de CIA gewerkt, waarvan de laatste zes jaar bij terrorismebestrijding. Ze heeft haar master (International Peace Studies) gehaald aan Trinity College in Dublin en aan Harvard University (Public Policy). Ze woont in Noord-Virginia met haar man en twee zonen.

Korte Samenvatting:

Wat als degene van wie je het meeste houdt degene blijkt die je het meest moet vrezen? De razendspannende nieuwe thriller van voormalig CIA-analist Karen Cleveland.

Een rare sensatie maakt zich van me meester: een gevoel dat ik de persoon die voor me staat niet ken, ook al betekent hij meer voor me dan wie ook.

Je gaat de slaapkamer van je zoon binnen. Het is een rotzooi, zoals altijd. Je ruimt wat vieze borden op, pakt wat kleren van de grond en doet de kast open om ze terug te hangen.

En dan zie je het. Iets dat je zo schokt dat het bijna niet echt bij je binnenkomt. Je realiseert je iets verschrikkelijks.

Je eigen zoon is gevaarlijk.

Cover:

De cover laat twee personen zien. Een jongen op de voorgrond en een vrouw op de achtergrond. Je ziet alleen de gezichten van deze personen. Het geel met grijs/zwart wat gebruikt wordt maakt het voor mij al iets spannender. Dit is zeker een boek dat ik in de winkel zou oppakken.

Het verhaal:

Stephanie Maddox woont samen met haar zoon Zachary. Stephanie is een leidinggevende binnen interne zaken. Zij heeft een moeilijke relatie met haar moeder. Wanneer ze erachter komt dat haar moeder iets uit het verleden heeft vertelt aan Zachary raakt hun relatie helemaal in een dip.

Steph vindt in de kast van haar zoon een pistool. Oud collega Scott komt bij Steph aan de deur. Hij komt haar waarschuwen. Kent ze haar zoon wel zoals ze denkt dat ze hem kent? Ze komt steeds achter meer dingen waardoor ze de dinge soms niet helder ziet.

Ze begint diep te graven in de aanwijzing die Scott haar kwam geven. Maar zijn ze wel blij dat ze haar eigen zoektocht is gestart?

Wat vond ik ervan?:

Dit boek laat zich makkelijk lezen. Van het begin wordt je getriggerd door het verhaal en ben je benieuwd naar wat er nog komen gaat. Je raakt betrokken bij de hoofdpersoon en hebt de drang om het boek in een ruk uit te lezen.

De hoofdstukken zijn goed aangegeven. Doordat je flashback hebt in dit verhaal, vallen de puzzelstukjes in elkaar.

De relatie van Steph en Zachary wordt onder druk gezet. Weet ze wel wie haar zoon is? Hierin lees je echt wel de emotie die een moeder heeft tegenover haar zoon.
Steph maakt zich zorgen om Zachary. Geeft ze hem aan? Moet ze hem geloven? Ik als ouder kan me heel erg goed in de gevoelens inleven van deze hoofdpersoon. Het is naar mijn mening dan ook goed op papier gezet.

Dit verhaal zorgt ervoor dat je betrokken raakt met de personen. Het is lekker vlot geschreven waardoor het makkelijk te lezen is. Dit is zeker een aanrader voor eenieder die van een vlotte thriller houdt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *