AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Bij het zien van deze zuurstofroze cover was ik al nieuwsgierig. Feelgood en roze is toch wel met elkaar verbonden als je het mij vraagt. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Nora schrijft haar eigen verhaal
Auteur: Annabel Monaghan
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 276
ISBN: 9789400516526

Korte samenvatting:

Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar als Nora’s man ineens vertrekt, besluit ze dit mislukte huwelijk in cash om te zetten en schrijft het beste (niet-romantische) script van haar leven. Tot haar verbazing wordt het opgepikt om een Hollywood-film van te maken, en zal het filmen ervan gaan plaatsvinden in haar eigen huis. Wanneer de onmogelijk knappe acteur Leo Vance haar ex gaat spelen, zal Nora’s leven nooit meer hetzelfde zijn.

Als de ochtend na alle opnames de crew vertrokken is, vindt Nora Leo op haar veranda met een halflege fles tequila en een voorstel. Duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Het geld kan Nora goed gebruiken, maar het is vooral de nood in zijn ogen die haar ja doet zeggen. Zeven dagen: ze kunnen in een oogwenk voorbij zijn of een eeuwigheid duren. Genoeg tijd om verliefd te worden. Genoeg tijd om je hart te breken…

Wat vond ik ervan?:

Nora woont samen met haar zoon Arthur en dochter Bernadette. Ze hebben het goed voor elkaar samen. De vader van de kinderen is op een dag vertrokken en met de ene leugen na de andere beloofd hij zijn kinderen te komen opzoeken, maar dat is allemaal niet waar. Dus Nora houdt in haar eentje alle ballen hoog en het vader en moeder zijn gaat haar goed af.
Nora is schrijfster en haar script wordt nu verfilmd. Deze film wordt opgenomen in haar eigen theehuisje in de tuin. Ze voelt zich in eerste instantie een hele dame dat Hollywood op de stoep staat. Maar al snel merkt ze ook dat haar bubbeltje wordt verstoord. De hoofdrolspeler Leo Vance duikt te pas en te onpas op en dit werkt Nora toch wel op de zenuwen. Na de opnames vraagt Leo of hij in het tuinhuisje mag blijven logeren. En na beraad met zichzelf gaat Nora daarmee akkoord.

Al snel verweeft het leven van Leo zich in de routine die Nora heeft aangebracht. Hij gaat mee naar de sport van beide kinderen, ze doen samen boodschappen en het ‘gezinsleven’ voelt weer fijn. Ook merkt ze dat haar beide kinderen hier toch wel behoefte aan hebben. Maar Nora voelt er niets voor om haar leven weer opnieuw te moeten inrichten. Maar gevoel is niet weg te stoppen…

Een heerlijke roman die je mee sleept in het veroveren en elkaar leren kennen. Het vormen van een eenheid en het loslaten van elkaar. Het samen sparren tot het alleen moeten rooien. Een verhaal waar je lekker doorheen leest. Waar je de ene persoon onder zijn kont kan schoppen en de ander in je hart sluit.
Nora, Leo, Arthur en Bernadette worden goed uitgewerkt. Je krijgt ook een goed beeld van de kinderen en dat vind ik in deze wel belangrijk want zij spelen toch wel een belangrijke rol in het verhaal. De romantiek spat van de pagina´s af en dat kan ik als feelgood fan wel echt waarderen! Deze debuutroman smaakt naar meer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *